Semesterbostad i Lizzano in Belvedere i Emilia-Romagna

Borgo Pianello - mat, vin och italienskt språk 8 dagar

 
Borgo Pianello - mat, vin och italienskt språk 8 dagar är inte tillgänglig i dagsläget
Borgo Pianello - mat, vin och italienskt språk 8 dagar är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Lizzano in Belvedere här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Detta program inkluderar 7 övernattningar i lägenhet, 2 matlagningskurser med lunch och vinprovning, välkomstpåse samt kokbok. Du har även 1 lunch och 3 middagar på en typisk restaurang i området. Utöver maten så är det italienska språket i fokus, och du kommer att ha 3 dagar i förfogande till detta.

För dig som är intresserad av att handla lite godsaker med dig hem kan du du få förslag på sevärdheter och lokala producenter (Parmigano Reggiano, grappa, balsamvinäger, typiska ostar och vinproducenter). Så även förslag på utflykter till städer som Bologna, Modena, Florens, Lucca m.m. Minimum antal deltagare är 2 personer och max 20 personer. Detta innebär att du eventuellt lagar mat och har lektioner tillsammans med andra.

För dig som längtar efter det genuina

Emilia-Romagna är som sagt en region som är vida kända för sitt fina och genuina kök och då speciellt känd för sin Parmigiano Reggiano, och sin unika balsamvinäger. Regionen, som är en av Italiens rikaste har ett underbart inland och vackra städer som Bologna, Parma, Piacenza, Modena, Ferrara och Ravenna. Här produceras även det kända vinet Lambrusco, som det finns fler sorter att välja mellan och med högre status än de vi oftast känner till. Med andra ord kan man säga att regionen är en plats för dig som längtar efter total avkoppling och som uppskattar god mat.

Du är omgiven av vackert landskap

Kursen hålls på Borgo Pianello (en av områdets äldsta gårdar) som ligger nära den Toskanska gränsen och intill dig den frodiga dalen Valle Dardagna och bergen Riva. Detta innebär att om du kommer hit på vinterhalvåret har du till och med möjlighet att åka skidor i Apenninerna.

Gården ligger ca 76 km sydväst om Bologna och är omgiven av gröna kullar, åker och berg. Ett mycket vackert landskap med romantisk touch. Här blir du väl omhändertagen och då oftast av ägaren själv, Marco. Platsen är som gjord för avkoppling i lugna omgivningar. I den tillhörande trädgården på ca 10.000 m² finns en utomhuspool varifrån du har utsikt över det fina landskapet. Här finns även gemensamma grillplatser. En bar har öppet i högsäsong ca 15/6-15/9. Vinprovning finns på förfrågan (om det inte ingår) och gårdens vin kan du alltid köpa med dig hem.

Dagsprogram

Under dessa dagar får du lära dig hur man bland annat lagar en klassisk ragu, bolognese. Utöver detta har du även tid att koppla av vid poolkanten eller upptäcka det vackra omgivande landskapet.

Dag 1;
Du ankommer en lördag, och kan check in efter kl 14.00. Koppla av och njut av att din semester precis börjat.

Dag 2;
Du kommer till rätta, lär känna stället och området i lugn och ro. Denna dag har du nämligen tid att göra trevliga utflykter eller kanske slappa i en av de solstolar som finns utplacerade runt poolen. I dag ingår det en riktigt "italiensk" lunch.

Dag 3;
I dag ska du få lära dig att laga mat under ledning av kökschefen Stefania där du bl.a får lära dig hur man gör typiska rätter från Bologna som hemlagad pasta med ragusås och tortelloni. Aperitif och lunch som innefattar både antipasto, förrätt, huvudrätt, dessert och vinprovning avslutar kursen.

Dag 4;
Ännu en dag med mat i fokus och nu är det pizzan som står i centrum. Förutom att du får veta alla hemligheter med en italiensk pizza, som bakas i stenugn så klart, kommer du att få lära dig tillaga den älskade efterrätten Tiramisu. Aperitif, lunch och vinprovning är det du kan förvänta dig i dag.

Dag 5-7;
Du börjar dessa morgnar med en två och en halv timmes kurs i italienska. Lunchen blir på egen hand innan du tar dig an eftermiddagen som även denna kommer att tillägnas det italienska språket i två och en halv timme. Du avslutar de lärorika dagarna med en middag på gourmetrestaurang.

Dag 8;
Idag checkar du ut och kan antingen bege dig hemåt eller fortsätta din resa.

Priser och avreseinformation

Denna trevliga kurs hålls från lördag till lördag vilket innebär att du måste söka på ankomstdag lördag och sju nätter för att få upp pris och tillgänglighet. Kursen hålls i perioden 25/5-1/6, 24/8-31/8, 28/9-8/10, 26/10-2/11.

Priserna inkluderar:
- Boende i sju nätter i lägenhet
- 2 matlagningskurser med lunch samt vinprovning
- Kokbok
- 1 lunch
- 3 gourmetmiddagar på en typisk restaurang
- 15 timmar italiensk kurs

Priserna inkluderar inte:
- Transport till och från Italien och till hotellet
- Transport i området (egen bil el. hyrbil)
- Övriga måltider och drycker
- Lokala skatter
- Övrigt som inte är nämnt under inkluderat

Du bor i trevliga lägenheter

Den lägenhet ni får beror på hur många ni är. Det kan vara i en studiolägenhet eller en lägenhet med ett separat sovrum. Lägenheterna på Borgo Pianello är både trevligt och komfortabelt inredda, en del med synliga stenväggar och välvda tak. De är all utrustade med öppen spis, Sat-TV, Wi-Fi, DVD och CD-spelare, pentry med bl.a två kokplattor, kaffe/tekokare, kylskåp, brödrost, grill och ugn. De har alla eget badrum med dusch eller badkar och hårtork samt toalettartiklar.

Lägenheterna har egen uteplats, antingen i direkt anslutning eller ute i trädgården. Det hålls bröllop och andra events på Borgo Pianello på grund av sin fina miljö.

 
 
search map