Omdömen från Residence Amalfi
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Härlig badsemester - fin autentisk italiensk badort

Familj på fyra personer (två vuxna, två tonåringar - samt hund) har njutit av en veckas besök på Residence Amalfi, Lido di Savio.

Hotellet ok italiensk standard, vänlig, glad och alltid hjälpsam personal.

Man kan laga enklare middagar i köket. Det är dock lite sparsamt inrett med utrustning i förhållande till standard hemma. T.ex. ingen kaffemaskin eller diskmaskin. Där är gasspis, men elektrisk ugn.

I köpet via In-Italia ingår två liggstolar på fast plats på stranden framför hotellet. Ett strandområde som är privatägt, samt fri tillgång till vattenrutschkanan. Vi valde att köpa till två extra liggstolar (10 euro per dag per stol), så att vi alla fyra kunde njuta av väder och vatten på ett avslappnande sätt. Strandservicen var strålande - rara och hjälpsamma människor. Man kan köpa snacks, som panini, pizza, pommes frites, kaffe, öl med mera.

ALLT är på italienska - man märker att det är en plats där italienarna själva håller semester.

Själva staden är full av liv på det trevliga sättet. Framförallt på kvällen, när temperaturen är lägre, kommer folk ut. Man strosar upp och ner längs huvudgatan, som är stängd för bilar på kvällen.

Det ligger två bra supermarknader inom 3-4 minuters promenadavstånd från Residence Amalfi. Den ena med övervägande grönt och frukt, väldigt färskt och läckert.

Det finns massor av trevliga caféer, barer som säljer glass, kaffe och goda drinkar - allt endast några få meter från hotellet.

Vi köpte färsk pasta, skinka och oliver hos en slaktare flera gånger - ett enkelt sätt att laga en fantastisk middag utan stora insatser.

Det finns många bra restauranger - vi njöt framförallt av strandrestaurangerna med vacker utsikt mot havet, där vi kunder äta och dricka för under 500 DKK för hela familjen!

En varm rekommendation härifrån - man får mycket för pengarna här

Lido di Savio som semester-destination

Vi hade med bilen, så vi valde att köra till San Marino en dag. Det tog en timme från Lido di Savio.

Då det är billigare att tanka i San Marino, fyllde vi på diesel där - och fick bra gammeldags service en en trevlig man som fyllde upp till oss. :)

Residence Amalfi
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Residence Amalfi
Lägenhet m. 1 sovrum (Brigantino) m. havsutsikt och balkong

Mycket liten balkong, plats till två stolar. Man kan inte sitta och äta vid ett bord. Men fantastisk utsikt, och trevligt att sitta här med en kvälls drink. Om dagen är det för varmt och soligt att vara på balkongen för långa stunder.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)

På strandservicen var där en ung man som kunde engelska. De var alla mycket söta, glada och hjälpsamma. Ett stort plus att detta är inklusive med ett bra avtal med hotellet.
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 3 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Visa alla omdömen från Residence Amalfi
 
search map