Langhirano, Emilia-Romagna Parmaskinka museet

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den världsberömda Pramaskinkan eller ’Prosciutto di Parma’ har naturligvis fått sitt eget museum.

Museet ligger i byn Langhirano ca. 25 km från den charmerande staden Parma. Här kan man få se hur den delikata skinkan ska förarbetas och lagras. Museets fokus ligger på Parmaskinkan men det berättas även om produktionen av andra påläggstyper (olika korvar och andra charkuteriprodukter).

Utställningen visar framställningen av skinkorna och korvarna från start till slut och det berättas om de olika sätten man framställt delikatesserna på under åren.

Museet är öppet varje lördag från kl. 10.00 till kl. 18.00 under perioden mars - december. Inträde till museet kostar 3 euro per person.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Det finns naturligvis även möjlighet att provsmaka de goda produkterna för 3 euro per person.
Det finns även en liten butik var man har möjlighet att köpa med sig lite godsaker hem.

 

Rekommendationer till dig

Agriturismo Col delle Rane

Caerano di San Marco, Veneto

Hotel Panorama

Torri del Benaco, Veneto

Borgoluce Agriturismo

Susegana, Veneto

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Emilia-Romagna

search map