Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mer information till en resa till Forlì

Forlì ligger i den sydöstra delen av regionen Emilia-Romagna, i den nordöstra delen av Italien. Staden är huvudstad i provinsen Forlì-Cesena, i den antika regionen Romagna, som idag utgör den södra delen av Emilia-Romagna. Med cirka 125.000 invånare, är Forlì den åttonde största staden i regionen.

Staden är nog mest känd för sin flygplats, men den är också ett viktigt norditalienska centrum för produktion av lantbruksvaror och producerar några av norra Italiens bästa råvaror. Alla dessa råvaror bidrar till en fantastisk gastronomi, som du kan njuta av på en av stadens alla caféer och restauranger. 

Bland stadens sevärdheter finns det 128 meter långa, och 87 meter breda torget, Piazza Aurelio Saffi, som rymmer några av de historiskt mest unika byggnaderna i staden. På den södra delen av torget hittar du bland annat L"Abbazia di San Mercuriale, som är stadens religiösa centrum. Kyrkan, som härstamma från 1180, är mest berömd för sitt 75 meter höga kyrktorn, som är ett av de högsta av sitt slag i Italien. Torget rymmer också en rad historiska palats, däribland Palazzo Paulucci de Calboli, Palazzo delle Poste, Palazzo Comunale och Palazzo Albertini.

Av andra sevärdheter kan nämnas den medeltida fästningen Rocca di Ravaldino, som härstammar från mitten av 1200-talet, men som blivit ombyggd flera gånger under 1300- och 1400-talen. Idag utgör delar av fästningen en utställningsplats, medan andra delar av den tillhör stadens fängelse.

Staden är också en bra utgångspunt för dagsutflykter till vackra vinmarker, mäktiga berg och fantastiska stränder, som alla ligger inom behagligt köravstånd från staden, samt till intressanta kulturstäder, såsom Rimini, Ravenna, San Marino och Imola. Och så bjuder området också på flera golfbanor för de golfintresserade.

>>> Få mer information om en resa till Forlì här

 
search map