Agriturismo i Forlì i Emilia-Romagna

Borgo Condé - Wine Resort

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

I jämförelse med Toscana, är Emilia-Romagna inte direkt känt i Sverige för sina vinområden. Men faktum är att här produceras några fantastiska viner, och naturen är minst lika vacker som i den något mer kända grannregionen.

En dröm som blev till verklighet

I vinmarkerna runt staden Predappio, som i århundraden varit känt som ett sant paradis för druvan Sangiovese, ligger en unik liten "landsort" som heter Borgo Condé. Runt milleniumskiftet fick den passionerade vinkännaren Francesco Condello idén att göra om en liten landsort till en kombination av hotell, restaurang och vingård, med fokus på lokala traditioner och produkter - och man får säga att han har lyckats över förväntningarna. Idag producerar de 110 hektarerna vinmarker cirka 350 000 liter vin om året, i huvudsak Sangiovese, som har väldigt bra förutsättningar att växa i detta område på grund av klimatet och geologin.

Förutom vinproduktionen, blev landsortens olika byggnader omgjorda till hotell med 38 rum och sviter, 3 restauranger samt SPA och wellness. Borgo Condé Wine Resort som öppnade år 2014 består av själva "landsorten" samt 3 villor som ligger utspridda runt omkring i vinmarkerna, och som rymmer en del av ställets rum och sviter. På grund av läget mitt i den kuperade terrängen, är det viktigt att inte har rörelsesvårigheter om du väljer att åka på semester till Borgo Condé.

Läs mer om Borgo Condé - Wine Resort

Gott om trevliga utflyktsmöjligheter

Om du blir "trött" på att vandra runt i vinmarkerna, eller ligga vid poolen (både inom- och utomhus), så finns det riktigt många trevliga utflyktsmöjligheter i närområdet. Bland annat kan vi nämna 3 golfbanor, samt städerna Bologna, San Marino, Ravenna och Rimini vid havet. Om du tycker om ridning, är även detta en möjlighet, och du kan naturligtvis också besöka vinkällare och smaka på de härliga vinerna, om de nu inte är igång med höstens skörd.

Ät gott och välj mellan hela 3 restauranger

Som nämnt ovan, finns det hela tre restauranger på Borgo Condé Wine Resort, och menyerna är präglade av lokala specialiteter som naturligtvis ackompanjeras av ställets viner. Alla restauranger är inte öppna hela året, för det bor inte så många människor i området. Borgo Condé är ett populärt ställe att arrangera privata fester på, som t.ex. stora italienska bröllop, så med lite tur kan du få uppleva hur italienarna festar till det.

Välj mellan olika rumstyper

Det finns 38 rum i flera olika kategorier på Borgo Condé Wine Resort. En del ligger i de olika byggnaderna i själva "landsorten", medan andra ligger i de tre villorna i vinmarkerna. De är alla inredda i klassisk stil och i naturens egna färger. Några ligger på andra våningen, medan andra ligger på markplan, och några få har balkong eller terrass/uteområde. Storlek och inredning varierar mycket, också inom samma kategori, men alla rum har som utgångspunkt aircondition, Sat-TV, Wi-Fi, minibar kassaskåp samt badrum med toalett, dusch eller badkar och hårtork.

Läs om l√§genheterna på Borgo Condé - Wine Resort

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map