Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Pärlan mellan Padova och Bologna

Ferrara ligger i regionen Emilia-Romagna, mellan Padova och Bologna. Mellan år 1200 och år 1500 regerade familjen d´Este här och bidrog till att göra staden till ett område i välstånd, och i full harmoni med natur, konst och arkitektur. Delizie Estensi är ett fantastiskt exempel på slott och villor som byggdes till styret i staden, med mellanliggande trädgårdar. Själva staden är omringad av en av de bäst bevarade stadsmurarna i Italien, vilken du fortfarande kan promenera på.

I Ferrara hittar du dessutom en av världend äldsta osterior (en liten restaurang), som finns med i Guinness Rekordbok. Ett måste att besöka, är Strada dei vini e sapori (mat och vin-rutten), som vittnar om att Emilia-Romagna är ett stort gastronomiskt centrum.

Om du önskar lite rekreation, är det cirka 50 km till de bästa sandstränderna vid Comacchio. Och om detta inte är tillräckligt, ligger Po Delta Park också i närheten - och nej, det är inte en nöjespark, utan ett av Europas största våtmarker och naturreservat, där du kan njuta av naturen, bland annat genom att hyra en kajat eller kanot.

Karta över Ferrara

Klicka på kartan här endan för att få en överblick över staden och området, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i denna del av Italien. 

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Välbevarad stadsmur

Det är ännu möjligt att se många vackra och välbevarade byggnader från medeltiden och renässansen i Ferrara. Mitt i staden ligger bland annat den stora borgen Castello Estense (uppkallad efter famijen d’Este), som ligger omgiven av vallgravar. Stadens centrum är också omringat av vallar och stadsmurar (totalt 9 km) från medeltiden. Dessa stadsmurar tillhör några av de mest välbevarade i Italien, tillsammans med dem i staden Lucca.

Läs mer om Ferrara

Grønne oaser

Här finns massor av att se för den kulturellt intresserade, som kyrkor, museer, betydelsefulla villor och palats. Värt att besöka är Palazzo dei Diamanti, vars namn kommer från de 8500 diamantformade marmorstenarna som fasaden är beklädd med. Idag ligger Ferraras konstgalleri i palatset. Det finns flera gröna oaser, som parker och trädgårdar, där du kan vandra runt om du vill komma bort från stadens gator: Här finns också ett väldigt stort urval av restauranger. Staden kom faktiskt med på UNESCO┬┤s lista över världens kulturarv år 1995 på grund av dess skönhet, dess kulturella betydelse samt hur välbevarad den är.

Ska du välja semesterlägenhet eller hotell i Ferrara?

I vår katalog med hundratals handplockade semeterbostäder och hotell i Italien, finner du ett brett urval av semesterlägenheter och hotell i Ferrara. Oavsett om du vill bo på ett trevligt B&B, ett charmigt stadshotell, eller kanske föredrar att hyra en rymlig semesterlägenhet, kan vi nästan lova att du kommer hitta det du söker hos oss på In-Italia. Vi har inkvarteringsmöjligheter för alla önskemål.

Genom att använda sökmotorn här ovan, skapar du dig snabbt en överblick över tillgängliga inkvarteringsmöjligheter i och i närheten av staden under din valda semsterperiod. Har du behov av hjälpt för att hitta helt rätt semesterbostad - eller om du har frågor - är du välkommen att kontakta oss på telefon, mail eller chat.

Flygplatser och transport

Bologna flygplats ligger närmast Ferrara, om du vill flyga till Italien på semester. Det går ofta att hitta direktflyg från Stockholm eller Köpenhamn till Bologna, vilket du kan göra i sökmotorn här på seidan, där du hittar de lägsta priserna på flygbiljetter genom att vi jämför erbjudanden från en rad olika flygbolag, inkl. lågprisbolag som Ryanair, easyJet och Norwegian.

Det finns både buss- och tågförbindelser från flygplatsen till Ferrara. Resan tar cirka en timme. Har du en bil är det lätt att komma till och från staden, tack vare den nord-sydgående motorvägen A13, som leder fram några kilometer väster om staden. Du kan läsa mycket mer om att hyra en billig bil i Italien här.

Dölj texten
 
 
search map