Faenza, Emilia-Romagna Palio del Niballo

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Färgrikt upptåg

De första tecknen på att denna händelse tagit plats, härstammar ända tillbaka till 1164. Festen börjar med ett vackert upptåg där deltagarna och andra - totalt cirka 400 personer - beger sig antingen till fots eller till häst, genom staden. Deltagarna är klädda i färgrika medeltida dräkter. Upptåget slutar vid stadens stadion, där ridtävlingen ska ta plats. Publiken består av invånare från de fem olika kvarteren i Faenza, och de är alla klädda i sitt kvarters färger. Det sjätte läget består av folk från kommunen, som är med att arrangera festen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Lagens färger

Lagen är Borgo Durbecco klädda i vitt, Porta Ponte klädda i gult, Porta Ravenna klädda i svart, Porta Imolese klädda i rött, och till sist Porta Montanara klädda i grönt. Deltagarna ska till häst rida i galopp två och två mot varandra och föra deras spjut genom en 8 cm i diameter bred ring, som en som en stor figur föreställande Niballo (Kapten Hanniabal) håller i utsträckt arm. Hannibal har gett namn till händelsen, så han angrep staden år 208 f.Kr.

"Ringridarens prövning"

15 dagar innan loppet håller man i uttagningar som deltagarna ska klara för att få lov att delta i själva loppet. I dessa prövningar får vem som helst delta, men på själva tävlingen måste man betala för att få vara med.

 
search map