Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Faenza är en liten stad i provinsen Ravenna som hör till Emilia-Romagna regionen. Den ligger endast 50 kilometer från Bologna vid foten av de första små Apenniner bergen och staden har ca. 55.000 invånare.

Andra intressanta ställen att besöka i staden är La Cattedrale, en av de högsta renässans katedraler i Emilia-Romagna, Palazzo Milzetti, det mest betydningsfulla neoklassiska palats i regionen, Il Teatro Masini en av de vackraste teater i Italien. När man blir hungrig behöver man inte leta länge eftersom det finns massor av restauranger, pizzerior, barer och glassbutiker. Besök också den botaniska trädgården eller parken Parco Bucci med ett stort antal fågelarter, små sjöar med massor av fisk och naturligtvis ett hav av blommor och växter.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Staden är känd för sin fajanskonst (därav namnet på staden), som blir producerad här och en av de större attraktionerna i staden är det internationella keramik museum. Staden är ursprungligen romersk och redan under renässans tiden, var den en erkänd konststad tack vare keramikkonsten. Här finns det stora möjligheter för att köpa keramik från en av de många keramikbutikerna man finner.

Läs mer om Faenza

Dölj texten
 
 

Rekommendationer till dig

Residence i Piastroni

Monteverdi Marittimo, Toscana

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio, Toscana

Populärt i Emilia-Romagna

Residence Sottovento

Torre Pedrera

Residence Cleo

Lido degli Estensi

search map