Cesenatico, Emilia-Romagna La Cuccagna dell´Adriatico

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Il Palio in Notturna är en traditionsrik händelse, som avhålls i staden Cesenatico vid Adriatiska havet i juli månad.

Vad går det ut på?

Det är en tävling mellan sex lag från olika städer i regionen Emilia-Romagna. Deltagarna från varje lag är klädda i badkläder i färger som representerar staden. Tävlingen går ut på, att en 14 meter lång trästam smörjs in i fett och placeras ur över vattnet i hamnkanalen. Därnäst är det deltagarnas uppgift att kravla upp på toppen av trästammen utan att använda händer, och när toppen är nådd ska de bli sittandes 1 minut innan de kan deklareras som vinnare.

Kul att uppleva

Vinnaren får priser i form av matvaror, pengar och inte minst publikens jubel. Publiken roar sig över de olika, kreativa, taktikerna som deltagarna nyttjar för att övervinna den glatta trästammen. Framförallt turisterna får sig en munter möjlighet att lära som om traditioner och kultur i Emilia-Romagna, och därutöver kan de stämma upp i många uppmuntrande sånger och tillrop som de livliga fansen står för. Tävlingen har tagit plats i nästan 20 år, och är absolut en upplevelse värd.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
search map