Semesterbostäder & hotell i Castel d'Aiano

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Castel d'Aiano är liten men mycket trevlig och här bor endast 2000 invånare. Det finns inget stort utbud av barer och disco. Här rullar livet sakta men säkert på högt uppe bland bergen i Appeninnerna. Staden är för många krigsveteraner känd för de hårda slag som stod här mellan amerikaner och tyskar under 2:a Världskriget.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos In-Italia kan vi erbjuda ett stort urval på mer än 1.600 semesterbostäder i Italien, vilket inkluderar flera handplockade hotell, villor och semesterlägenheter omkring Castel d"Aiano. 

Planerar du en resa med en större grupp vänner eller storfamiljen där ett hotell kanske inte är den mest optimala lösningen? Så kan du med fördel läsa mer, och överväga möjligheten för att hyra en villa i Italien. Här kan ni vara för er själva utan att ta hänsyn till andra gäster, samt får pool och andra faciliteter för er själva.

Använd sökmaskinen ovanför för en snabb överblick över tillgängliga semesterboende i och omkring Castel d"Aiano. 

Har du frågor om olika logimöjligheter eller önskar tips och råd är du välkommen att ringa eller mejla till oss.

Transport

Önskar du inte själv köra de drygt 18-1900 km från Sverige finns det flera internationella flygplatser i denna delen av Italien. Ska du hålla semester i bergen runt Castel d"Aiano är Bolognas flygplats närmast men inom räckhåll finner du även Florens och Pisa. På dessa flygplatser finner du ett stort urval av flygbolag så som Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian med rutter till stora delar av Skandinavien.

Då flygbolagen löpande ändrar rutter och tider rekommenderas du att alltid kontrollera information om rutter och priser i sökmaskinen här på In-italia. Du kan här jämföra aktuella priser på flygresor från alla flygbolag med förbindelser till Italien.

Närmaste tågstation ligger i Ferrovie dello Stato (19 km), men det kör även bussar till byn. Detta till trots kommer man inte undan att det mest optimala är att ha tillgång till bil. Hyrbil på Bolognas flygplats är som regel det mest praktiska valet för att snabbt komma vidare till ditt bokade boende, utan att behöva tänka på offentlig transport. 

Restauranger och shopping

Det finns endast ett par matställen i själva Castel d"Aiano. Men inom få km finner du flera matställen i grannstäderna samt restauranger på landet som bäst nås i bil. Prova en lokal specialitet, en form av vit tryffel som heter Tuber magnatum pico.

Byn har bland annat en liten gourmetaffär, Salumi Tondi, där du kan köpa flera delikatesser och goda viner. Önskar du att handla i stora supermarkets eller få en dag med shopping ska du köra lite längre. 

Läs mer om Castel d"Aiano

Utflykter

10 minuters körning åt sydost ligger en särskild typ av grottor, Grotte di Labante, som skapats i en särskild form av kalksten. Förutom de fascinerande grottor är naturen här ganska idyllisk med talrika små vattenfall.

Förutom många tillsvarande vackra naturpärlor och små trevliga landsbyar är Castel d"Aiano också en fin utgångspunkt för att ta på utflykt till kulturhistoriska höjdpunkter som Bologna, Florens, Lucca och Pisa. Alla kan nås på under två timmas körning. 

Lokala länkar

Byn/kommunen har en officiell hemsida

Dölj texten
 
 
search map