Semesterbostäder & hotell i Calcara di Crespellano

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden har de senaste årtiondena upplevet en stark tillväxt vad gäller invånarantalet, men i hela kommunen bor det dock endast 10.000 invånare.

Är du på väg söderut, eller omvänt hem till Sverige, är det smidigt att göra ett stopp på vägen då staden ligger nära motorvägen. Du kan även bo här under några dagar för att göra utflykter till Bologna, Parma eller till någon av de andra trevliga städerna i Emilia-Romagna, samt för att njuta av den goda matlagningen (bl.a. de världskända rätterna lasagne, tortellini och bolognese-sås kommer från denna del av Italien).

Karta över Calcara di Crespellano

Klicka på kartan här nedan för att få en överikt över de semesterbostäder vi tillhandahåller i området. Du kan också se avstånden till olika flygplatser och till andra städer i norre Europa.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos In-Italia har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Emilia-Romagna.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Calcara di Crespellano? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten, som är framförallt intressant för dig som vill bo nära regionshuvudstaden Bologna.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Emilia-Romagna för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du flyga istället för att köra de 1700 kilometrarna (från mellersta Sverige) till Calcara di Crespellano, ligger Bologna flygplats endast 16 km bort. Men inom rimligt köravstånd ligger också flygplaterna i t.ex. Parma och Florens.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på In-Italias hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Calcara di Crespellano ligger mitt emellan huvudvägen SS9 och motorvägen A1. Det kör bussar från Bologna, längs huvudvägen, men de sista kilometrarna ner till byn får du gå till fots eller åka med taxi. Det är att rekommendera att ha en hyrbil för att lättare komma fram till bostaden, samt för att lättare kunna åka iväg på utflykter under semestern.

Restauranger och shopping

Bortsätt från en liten pizzeria, ska du inte räkna med att hitta några restauranger i Calcara di Crespellano. I gengäld växer utbudet kraftigt när du beger dig in mot bologna - här finns nog med restauranger och caféer för att tillfredsställa den mest krävande människan.

Staden har i skrivande stund en Carrefour Express minimarknad, och vid huvudvägen ligger en större matbutik. Det går alltså att lätt köpa in mat om du själv vill laga dina måltider under semestern. 

Vill du shoppa i spännande modebutiker eller i delikatessbutiker, kan vi rekommendera en tur in till Bologna. Kör eventuellt också en tur till Designer Outlet Barberino di Mugello i riktning mot Florens. 

Läs mer om Calcara di Crespellano

Utflykter

Du kan spendera mycket tid på att fördjupa dig i Bolognas centrum, men avsätt gärna också lite tid för att åka på utflykt till Parma, Florens eller Ferrara. 

Just Ferrara är för de flesta svenskar lite mer okänd, än t.ex. Florens och Parma, men det är en stad som absolut är värd ett besök. Staden är upptagen på UNESCOs världsarvslista, och här kan du uppleva en mängd välbevarade byggnader från Renässansen, samt konst och historia. 

Dölj texten
 
 
search map