Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mer information till din resa till Bologna

Bologna är huvudstad i Emilia-Romagna, regionen som ligger i norra delen av Italien. Det är den sjunde största staden i Italien, med knappt 400.000 invånare, och över en miljon invånare om man räknar in områdena runt centrum. Staden är en av de rikaste städerna i Italien och ligger alltid i topp på listan över de italienska städer där man har bäst livkvalitet. År 2011 låg den faktiskt på första plats bland de 107 italienska städer som räknas med på listan.

Bologna bjuder bland annat på en trevlig och mycket stämningsfull historisk stadskärna, massor av historiska och kulturella sevärdheter, strålande shoppingmöjligheter, en fantastisk gastronomi och ett hav av bra restauranger och caféer.

Vid de två sammankopplade torgen, Piazza Maggiore och Piazza Nettuno, hittar du det historiska centret. Här kan du uppleva det berömda källvattnet "Nettuno" och Domkyrkan San Petronio, varefter du kan bege dig ut i staden och bland annat uppleva en lång rad medeltida valv och akader.

Staden är också hemmaplats för ett av världens äldsta universitet och Europas äldsta fungerande universitet, grundat 1088. Med sina cirka 100.000 studenter, är det också ett av de största universiteten i Europa. Stösta delen av universitetets aktiviteter är placerade i Bolognas historiska centrum, nära Piazza Verdi. Här finns ett livligt och charmigt universitetskvarter, med diverse restauranger, caféer och naturligtvis ett hav av bokhandlare.

Om du blir hungrig av att går unt i staden, bör du kasta dig över en av stadens pastarätter, för Bologna är en av de bästa platserna i världen att äta färsk pasta. Prova t.ex. en portion "Tagliatelle alla Bolognese", som kanske vid första ögonkastet påminner om det som vi här hemma kallar för "spaghetti med köttfärssås", men som skiljer sig på många sätt och vis - bland annat för att man använder tagliatelle istället för spahetti, men också för att köttfärssåsen smakar helt annorlunda.

Staden är också ideal som utgångspunkt för dagsutflykter till andra av regionens städer, såsom Ravenna, Ferrara och Faenza.

>>> Få mer information om en semester till Bologna här

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
search map