Bologna, Emilia-Romagna Mit smultronställe i Italien: Bologna

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Av Johanne Nordkild Poulsen, In-Italia

Bologna – En stad jag återkommer till gång efter gång


En av mina absoluta favoriter när det gäller stadssemester i Italien må vara den norditalienska staden Bologna som ligger i regionen Emilia-Romagna. Staden med sina ca. 400.000 invånare har enligt min mening den helt rätta storleken för en vistelse på 3-4 dagar. Den är lätt att ta sig runt i, trevlig och mycket stämningsfull och bjuder på rikligt med historiska och kulturella sevärdheter samt utmärkta shopping-möjligheter och goda restauranger.

Det historiska centrum är koncentrerat omkring de två sammansatta torgen Piazza Maggiore och Piazza Nettuno med Neptunfontänen och Domkyrkan San Petronio som samlingspunkt. Härifrån kan man besöka den stora staden med bl.a. den 7 kilometer långa medeltida pelargångar och arkader.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

I Bologna ligger dessutom Europas äldsta universitet och staden präglas i hög grad av att vara kulturcentrum. Här finns ett livligt och charmigt universitetskvarter med diverse restauranger, caféer och naturligtvis ett hav av bokhandlare.

Jag får personligen aldrig nog av Bologna, mest då jag tycker det är en härlig och vacker stad. Där utöver har staden en position som gör den idealisk som utgångspunkt för besök till andra av regionens trevliga städer som t.ex. Ravenna, Ferrara och Faenza.

Läs mer om Bologna

 
search map