Hotell i Bologna

Hotel San Donato

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Oplev den historiske stemning i Bologna

Bologna är ett vackert ställe att spendera några dagar, tillexempel en långhelg. Stadens atmosfär är livlig, som man ofta upplever universitetsstäder. Det är en charmig stad, uppbyggd med röd mursten, och palatsen står tätt. Ett av Bolognas mest berömda kännetecken är det historiska universitetet som är ett ev det äldsta av sitt slag i Europa.

Bologna er både läcker mat och historiska sevärdheter

I denna hörliga medeltida stad, kommer du inte att ha tråkigt. Om din inte är rädd för lite motion, kan du ta alla 498 trappsteg upp till toppen av tornet Torre Asinelli, som byggdes på 1100-talet. Härifrån har du en fantastisk utsikt över Bologna, och de omkringliggande gröna backarna. Besök också Achiginnasio, där Universitetet i Bologna grundades 1088.

Medan du är i Bologna, måste du självklart också smaka på de delar av den lokala kulturen som handlar om mat och dryck, exempelvis den mycket regionala specialiteten Tortellini. Testa Tortellini med salvia och smör, tagliatelle al ragù, mortadella, eller de speciella små lokala bröden med korv och mjukost som stracchino och squaquerone. Alltihop passar perfekt till att sköljas ner med ett lokalt vit vin, t.ex. Pignoletto eller det röda vinet Lambrusco. Du kan naturligtvis strosa runt på stadens trevliga marknader och hitta alla dessa produkter. De flesta marknaderna avhålls på fasta dagar, och här finns också en mängd barer, restauranger och butiker.

Läs mer om Hotel San Donato

Takterrass med betagande utsikt

Vad kan vara bättre än att starta dagen med en god frukost på takterrassen? Utsikten är rent ut sagt episk, och du kan se Bolognas karaktäristiska torn, som att de vore dina grannar. På eftermiddagen eller kvällen kan du slappna av på takterrassen med ett litet snack från baren.

Hotellet har ingen restaurang. Dock behöver du bara gå utanför dörren för att hitta ett stort urval av trattorior, barer och butiker. Efter fem minuter befinner du dig på det centrala torget, Piazza Maggiore, där du hittar ännu fler platser att njuta av en god lunch eller middag.

Bra att veta om Best Western Hotel San Donato

De italienska städerna är dyra då det kommer till parkering. Det gäller också Bologna. Men det behöver du inte grubbla över, för ankommer du med bil kan du ställa den i hotellets parkeringsgarage. Och om du har behov av det, så finns det gratis wifi på hela hotellet.

Enkla, men sköna rum

Hotellet har 59 klassiska rum. Alla rum har aircondition, sat-TV, vattenkokare, minibar och privat badrum med dusch och hårtork.

Läs om rummen på Hotel San Donato

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map