Hotell i Bologna

Hotel Il Guercino

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Spendera en liten storstadssemester eller långhelg i Bologna

Bologna är ett vackert ställe att spendera några dagar, tillexempel en långhelg. Stadens atmosfär är livlig, som man ofta upplever universitetsstäder. Det är en charmig stad, uppbyggd med röd mursten, och palatsen står tätt. Ett av Bolognas mest berömda kännetecken är det historiska universitetet som är ett ev det äldsta av sitt slag i Europa.

Besök Bolognas historiska byggnader och marknader

I denna hörliga medeltida stad, kommer du inte att ha tråkigt. Om din inte är rädd för lite motion, kan du ta alla 498 trappsteg upp till toppen av tornet Torre Asinelli, som byggdes på 1100-talet. Härifrån har du en fantastisk utsikt över Bologna, och de omkringliggande gröna backarna. Besök också Achiginnasio, där Universitetet i Bologna grundades 1088.

Medan du är i Bologna, måste du självklart också smaka på de delar av den lokala kulturen som handlar om mat och dryck, exempelvis den mycket regionala specialiteten Tortellini. Testa Tortellini med salvia och smör, tagliatelle al ragù, mortadella, eller de speciella små lokala bröden med korv och mjukost som stracchino och squaquerone. Alltihop passar perfekt till att sköljas ner med ett lokalt vit vin, t.ex. Pignoletto eller det röda vinet Lambrusco. Du kan naturligtvis strosa runt på stadens trevliga marknader och hitta alla dessa produkter. De flesta marknaderna avhålls på fasta dagar, och här finns också en mängd barer, restauranger och butiker.

Läs mer om Hotel Il Guercino

Hotel Il Guercino är ett annorlunda stadshotell

På Hotel Il Guercino bor du i ett lugnt område precis utanför Bolognas historiska centrum. Här kan du njuta av den fridsamma atmosfären, samtidigt som du endast har cirka 15 minuters promenad till centrum. Något av det bästa med hotellet, bortsätt från den attraktiva designen, är gården. Detta är det perfekta stället att vakna långsamt om morgonen, med en espresso, medan du känner de första solstrålarna på din hud. Senare på dagen serveras snacks och förfriskningar från baren.

Slappna av i wellness-centret

Något annat, som med stor sannolikhet kommer att uppskattas av dig, är Hotel Il Guercinos wellness-center, Il Bagno di Diana. Här kan du, mot en extra kostnad, använda dig av finsk bastu, turkiskt bad och bubbelbad. Om du vill bränna lite kalorier, har du också tillgång till gymmet.

Färgrika och harmoniska rum

Hotellet har 40 rum, som alla är dekorerade i sin egen unika stil. Alla rum har gratis wifi, aircondition, sat-TV, kaffe och te-faciliteter, minibar och värdebox. Det privata badrummet har dusch och hårtork. Många av rummen har balkong, beroende på rumstyp.

Läs om rummen på Hotel Il Guercino

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Liknande ställen

Hotel Corona D'Oro

Bologna, Emilia-Romagna

Art Hotel Commercianti

Bologna, Emilia-Romagna

Hotel Al Cappello Rosso

Bologna, Emilia-Romagna

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Emilia-Romagna

search map