Hotell i Bologna

Hotel Corona D'Oro

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Ta en lång helg till historiska Boglogna

Hotel Corona d'Oro ligger i en historisk byggnad i en lugn del av Bologna, där trafik är tillåten endast i begränsad omfattning. Bologna är en stad som inte speciellt ofta dyker upp i sinnet som en plats där du kan hålla en weekend eller get-away. Ändå erbjuder staden en del intressanta sevärdheter och ett charmigt, historiskt centrum med en härlig atmosfär. Här kan du enkelt spendera ett par dagar - till exempel en förlängd helg utan att bli uttråkad.

Vin och gastronomi på hög nivå

Gastronomin i Bologna är en historia för sig. Det är här specialiteten Tortellini kommer ifrån. Dessutom kommer du att hitta lokala läckerheter såsom smör-tortelloni, pasta al ragù, mortadella, salami, skinka och mjuka ostar som stracchino och squaquerone. Alla godsaker bör naturligtvis sköljas ned med det lokala vitvinet Pignoletto eller en röd Lambrusco.

Om du inte kan hitta precis de godsaker du önskar på någon av de många mysiga trattorior i Bologna så prova en av de lokala marknaderna. Att gå till marknaden är alltid en upplevelse i sig i Italien och du kan hitta allt mellan himmel och jord.

På Hotel Corona d'Oro du bor precis bredvid "de två tornen"

En av Bolognas främsta attraktioner ligger precis intill Hotel Corona d'Oro, och är en symbol för Bologna: "De Två Tornen" ligger strategiskt och markerar ingången till den historiska stadsdelen. Bologna är en attraktiv stad där de flesta byggnader byggdes med rött tegel och palatsen står sida vid sida. En av Bolognas mest berömda platser är universitetet, som är tusen år gammalt och därmed en av de äldsta universiteten i Europa.

God service och lugn atmosfär

Hotel Corona d'Oro ser inte bara elegant ut - dess faciliteter och tjänster håller också hög standard. Hotellet är helt renoverat och visar upp ett antal historiska inslag i inredningen - till exempel vackra fresker och elegant tak. Atmosfären är klassisk men samtidigt väldigt avslappnad.

När du har intagit den välsmakande frukosten är du redo att börja dagen. Eller kanske du vill njuta av en cappuccino i baren, innan du tar sats för att utforska staden. Baren erbjuder också förfriskningar och snacks på eftermiddagen och kvällen.

Hotel Corona d'Oro erbjuder gratis cyklar

Om du vill röra dig runt i staden på ett annat sätt än till fots erbjuder hotellet gratis cyklar för sina gäster. Om du kommer med bil kan du parkera i ett privat garage. Det kostar 30 euro per natt. Det finns gratis Wi-Fi på hela hotellet.

Läs mer om Hotel Corona D'Oro

Lyxiga och eleganta rum

Hotel Corona d'Oro har endast 40 stilrena rum, några av rummen med utsikt över de två tornen. Alla rum är utrustade med aircondition, gratis internetuppkoppling, satellit-TV, minibar, förvaringsbox samt eget badrum med toalett, dusch eller badkar.

Läs om rummen på Hotel Corona D'Oro

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map