Portoferraio, Elba Ö På spåret av Napoleon

Villa di San Martino Villa dei Mulini
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Villa dei Mulini: Napoleons tidigare hem är beläget i den övre delen av hamnstaden Portoferraio på en naturlig terrass som på så sätt bildar plattform för både Forte Stella och Forte Falcone (läs mer om det under Portoferraio), med utsikt till det öppna hav. Villan befinner sig i en del av det fästningsverk som skulle beskydda denna del av staden mot angrepp och var således redan byggd då Napoleon kom till Elba. Vid ankomsten beordrade Napoleon att genomföra enkla ändringar men bosatte sig dock i de existerande rum, med sin stora passion för inredning. Dessvärre har det gjorts ändringar efterföljande så villan, som den framstår idag, inte helt exakt motsvarar Napoleons hem. Men den gröna färgen som genomsyrade bostaden den gång, ses ännu i möblerna, panelerna, gardinerna och tygen, och reflekteras i exempelvis dekorationerna.
Idag kan man besöka villan och se var Napoleon sov, åt och inte minst läste. Villan är öppen dagligen hel året runt vardagar mellan kl. 09:00 och 19:00 och i weekenden och helgdagar till kl. 13:00.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Sommarresidens Villa di San Martino: Fyra kilometer utanför Portoferraio finner man Napoleons sommarresidens i gröna omgivningar i en mindre dal. Villan är egentligen ganska obetydlig i storlek och bör inte förväxlas med den majestätiska byggning Galleria Demidoff, som ligger nedanför och som först blev byggd flera årtionden senare.

Napoleon fann Villa di San Martino under en ridtur. Han önskade sig en bostad lite avsides från de uppsiktsväckande invånarna i Portoferraio och fann härmed en bostad delvis igenvuxen, delvis i rätt storlek. Han hämtade sina betrodda medhjälpare för att stå för renoveringen och utvidgningen av huset men tog själv hand om trädgården, precis som på Villa dei Mulini. Dessvärre kom Napoleon sällan hit, faktiskt var det ganska få timmar han uppehöll sig här åt gången för att slappna av från stadens larm eller för att omge sig med trevliga damer. Och tyvärr har man i senare tid haft så många oenigheter och villan haft så många ägare, att det möblemang som finns i huset idag inte längre är det originala men ett försök på att återskapa tidens tendenser, dock är väggdekorationerna av piemontesaren Revelli de ursprungliga.

Villan är öppen dagligen hela året runt vardagar mellan kl. 09:00 och 19:00 och i weekenden och helgdagar till kl. 13:00.

 
search map