Semesterbostäder & hotell i Porto Azzurro

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Betyder ljusblå hamn på italienska och inte helt utan grund. Staden ligger på den västra kusten gömd i en smal bukt. Staden är känd för stranden med de vackra klippformationerna som kombineras med den vita stranden. Här skulle man kunna tro att man hamnat i paradisets trädgård.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Trevlig hamnpromenad med skön stämning

I centrum finner man en trevlig kustpromenad med en hel del restauranger och caféer i närheten. Det finns även flera inköpsmöjligheter och supermarket i staden och dess närhet. Till och från Porto Azzurro finns det färjeförbindelse med fastlandet, dock är förbindelserna inte lika bra som till Portoferraio.

Sevärdheter

Av sevärdheter i Porto Azzurro kan vi nämna Forte di Longone från 1603 som idag är ett fungerade fängelse men omgivningarna inbjuder till en trevlig promenad då fortet ligger ovanför staden. Man kan även gå hit upp från centrum via några branta stigar. Fortet gömmer en av Elbas vackraste kyrkor, så det är mycket tråkigt att man inte kan komma in och se det.

Är man förtjust i kyrkor kan man från Porto Azzuro (via vägen mot Rio nell’Elba) besöka kapellet Madonna del Monserrato från 1606 som ligger i en rätt tätt natur på en mindre klipprygg. Man ska gå den sista biten till kapellet men inte heller här kan man få komma in och se byggnaden då den endast är öppen vid speciella tillfällen, bl.a. den 8:e september som är kapellets festdag.

Läs mer om Porto Azzurro

Dölj texten
 
 
search map