Omdömen från La Locanda del Volterraio
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Trevligt och bra läge!

Vi åkte till Elba för första gången och valde La Locanda del Volterraio som hotell, vilket blev perfekt för oss (2 vuxna samt en 3-åring). Det är delat mellan hotellet och semesterlägenheter, alla inbäddade i grönska och med en fin pool och mindre barnpool. Läget är nära Portoferraio där vi och de flesta anläder till ön, ca 20 min med bil. Det är en förutsättning att ha bil, orten Bagnaia är liten men med hyrbilen tog vi oss runt hela ön. Restaurangen är bra med trevlig personal och man känner sig välkommen. Frukosten är mer italiensk sparsam fast med bra service där personalen kommer ihåg vårt kaffeval efter ett par dagar och kommer automatiskt till vårt bord och serverar. Vi får städning varje dag och bytta handdukar så rummet håller sig fräscht, rummet har bra standard med italienska mått och balkongen är mysig.

Rekommendationer till andra gäster

Alldeles i närheten hittar ni restaurangen Bounty som har en enklare meny med betoning på pizzor. Man går igenom verandan och till deras trädgård där det är dukat på gräset och de har ett utomhuskök med vedugnsgrill. Personalen är riktigt underhållande och kockarna showar och bjuder till. Missa inte att testa deras "Meloncello", ägaren har själv gjort en variant på Limoncello som är fantastisk god!

Åk på bilturer genom bergen, vilken panoramavy! Vi åkte bl.a. till Rio Marina och vägen dit är så vacker, strax efter staden finns ett litet badstopp som är bra (missa inte skylten som visar mot stranden) med bra servering, lite folk och lavasand/stenar.

Missa inte heller att stanna till i det lilla samhället Poggio som ligger fantastiskt uppe på en klippa med utsikt att dö för. Gå genom de vindlande gränderna och hamna på torget och ta något att dricka på uteserveringen, sen går du in i delikatessbutiken och shoppar loss på lokala produkter, riktigt bra service! Som alltid kommer man bra mycket längre med lite italienska i bagaget, få pratar engelska, jag kan mycket lite italienska men med det lilla jag kan kommer man bra långt.

Alla dessa stränder som finns att välja på, du hittar något som passar dig oavsett vad du gillar. Perfekt att åka i början på juli medans det fortfarande är luftigt bland turisterna, det är dock varmt! Det pendlade mellan 30-35 grader VARJE dag under våra två veckor :-)

Vi kommer definitivt tillbaka till Elba - vilken drömsemester!

La Locanda del Volterraio
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på La Locanda del Volterraio
Dubbelrum med balkong
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2015
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn
Visa alla omdömen från La Locanda del Volterraio
 

Liknande ställen

Villa Mazzanta

Vada, Toscana

Golfo del Sole

Follonica, Toscana

Rekommendationer till dig

Cala di Mola

Porto Azzurro, Elba Ö

Terrazza Paoletta

Bagnaia, Elba Ö

La Cecinella

Cecina Mare, Toscana

Populärt på Elba Ö

search map