Åk på cykelsemester i Italien med In-Italia

Res på cykelsemester i Italien med In-Italia. Delta i ett cykellopp eller cykla på egen hand  (foto: Wikimedia Commons - Maratona dles Dolomites Committee)
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Många svenskar förknippar kanske först och främst en cykelsemester med de otaliga lederna i vårt avlånga land. Men det blir mer och mer populärt att åka på cykelsemester i utlandet - inte minst till Italien där framförallt mellersta och norra delen väntar på att du ska inta dem från din cykelsadel.

När du ställer ifrån dig din cykel och njuter av en väl förbered måltid och ett glas lokal rödvin på din, för kvällen, utvalda trattoria, då kan du vila dina ben efter en dag fylld med meningsfulla reseupplevelser. Du kan glädjas över att imorgon väntar ytterligare en dag på de italienska vägarna, fylld med natursköna backiga landskap, frodiga dalar, orörda sluttningar, glittrande, mörkblått havsvatten och små kullerstensbelagda landsbyar som plötsligt dyker upp och bjuder in till paus med en uppfriskande espresso i skuggan.

Använd sökfunktionen här ovanför för att hitta din semesterbostad till din kommande cykelsemester i Italien.

Vilken typ av semester-cyklist är du?

Är du ambitiös och vill skapa din egen rundresa? Eller siktar du efter avslappning i samband med god motion? Oavsett vad du vill att din cykelsemester i Italien ska vara, så kan In-Italia hjälpa dig med att förverkliga dina önskningar. Det finns tre olika grundläggande sätt att åka på cykelsemester med In-Italia i Italien:

  • Du tar med din egen cykel, och reser runt på olika hotell, helt på egna premisser.
  • Du hyr en cykel på det hotell där du bor. Detta passar sig bäst till dig som vill ha en cykelsemester som ska vara en trevlig upplevelse där du får motion samtidigt som du utforskar landskapet, sedvärdheterna, städerna och restaurangerna i semesterbostadens omgivning.
  • Du hyr en cykel hos en professionell cykel-uthyrare, och kör runt mellan olika hotell på din egen individuella rundresa. På vår hemsida under Praktiska Upplysningar kan du hitta en lista öve några av de cykeluthyrare, primärt i Toscana, som vi känner till. Dessa kan du självklart även utnyttja om du endast ska cykla kortare turer och ditt hotell in har cyklas

På cykelsemester i Toscana, Umbrien eller vid Gardasjön

Italien har många områden där du kommer att älska att cykla på din semester. De flesta, som reser med In-Italia på cykelsemester, väljer att resa runt i Toscana, Umbrien eller kring Gardasjön. Läs lite om dessa tre destinationerna här nedan:

Toscana
Denna region sätter sig djupt som en vackert minne i själen hos de som har besökt den. Det finns inte många andra sätt att lära känna Toscana som är bättre än att vandra eller cykla och därmed kunna suga åt sig allt på nära håll. Här finns ett ovanligt varierat och storslaget landskap, och det är såklart spännande för dig som funderar över en cykelsemester. Kusterna har generellt de lättaste cykelrutterna då här är relativt platt och brisen från havet svalkar på varma sommardagar. Det är dock också en oförglömlig upplevelse att cykla längre in på landet i Toscana, och låta blicken glida över vinmarkerna och upp på de gröna kullarna där landsbyarna ligger utspridda.

>>> Läs mer och boka din semester i Toscana här.

Umbrien
Det är inte för inte som detta pittoreska område har tilldelats namnet "Italiens gröna hjärta": Man får leta länge för att hitta en annan plats med lika frodig och backig natur som man hittar i Umbrien. Och när det är säsong för tryffel- och svampjakt i skogarna, kan du naturligtvis smaka på härligheterna på de restauranger du passerar på din cykeltur. I Umbrien finns både lätta cykelturer, som ägnar sig perfekt till en cykelsemester med hela familjen, och mer utmanande rutter till de mer ambitiösa.

>>> Läs mer och boka din semester i Umbrien här.

Gardasjön
Ett område kännetecknat av oerhörd naturskönhet, fascinerande romerska ruiner och en rad trevliga och charmerande badstäder. Från de kala berglandskapen i den norra delen till de mer frodiga kullarna i söder - på cykelsemester runt Gardasjön kommer du uppleva den italienska naturen från sin mest imponerade sida. Gardasjön lämpar sig perfekt till rundresa på cykel från hotell till hotell, men det är ingen grund till att hålla sig på vägarna längs sjön. Ta med fördel en avstickare inåt landet där det finns många ostörda cykelleder.

>>> Läs mer och boka sin semesterbostad vid Gardasjön här.

Om du är en ambitiös cyklist, så kan du eventuellt prova krafterna i det stora motionscykelloppet Maratona dles Dolomites som körs i början av juli i området väster om skisportsstedet Cortina d"Ampezzo. Loppet innehåller en del skarpa stigningar, och det är många deltagare som gör det hela till en fest, men du behöver ha ett par starka ben, då det är över 4000 höjdmeter i Maratonrutten.

 
search map