Semesterbostäder & hotell på Procida

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mellan Ischia och fastlandet ligger den lilla pittoreska ön Procida med sin orörda natur och autentiska små byar och som bildat bakgrund för flera filmer genom de sista årtionden, bl.a. "Postbudet" och "The talented Mr. Ripley").

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Trots turismen de senaste åren vuxit ganska starkt så har Procida ännu den typiskt sömniga och avslappnade syditalienska charm. Badstränderna är fantastiska på ön och om man är ornitologiskt intresserad så glädjer man sig åt det stora fågelreservat på holmen Vivara som ligger strax söder om själva staden Procida. Inträde är gratis alla vardagar om förmiddagen.

Läs mer om Procida

Tycker man om färgrika omgivningar ska man gå en tur i små byarna Sancio Cattolico och Corricella där man finner små hus med charmiga trädgårdar och fiskeredskap är otroligt charmerande.. För de historiskt intresserade kan vi rekommendera en utflykt till benediktinerklostret Abazia San Michele vars historia går enda tillbaka till 600-talet samt dessa små katakomber.

Procidas kök präglas av allt gott från havet, citroner och olivlundar. En speciell citrontyp (limone procidano) utmärker sig genom att vara förhållandevis syrlig och den används därför till en lokal sallad som förutom citroner innehåller mynta, olivolja och chilipeppar: Den är praktfullt förfriskande en varm dag som det finns många av på Procida...

Dölj texten
 
 
search map