Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Ischia Porto är öarnas största stad, här ligger bl.a. hamnen där färjorna lägger till. Staden har namngivit hela ön och är sammanbundet med Ischia Ponte, där den gamla kuststaden med sin vackra fästning ligger.

Ischia ´ s hamn var en gång I tiden en insjö som bildades under en jordbävning, men som hamn invigdes den först år 1854 då man gjorde en öppning i sjön för att få vattnet att cirkulera samt att det gynnade fisket.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Under åren efter detta så kom många till Ischia för dess kurbad, framförallt Neapels medelklass kom hit under sommar månaderna för att vila upp sig och kurera sig i det helande vattnet, detta har sedan fortgått och Porto di Ischia är idag en mycket populär stad för den som vill njuta av solen, stranden samt ha möjlighet för shopping. De flesta av Ischias hotell finns här och här finns även de mest besökta shoppinggatorna t.ex. Via Roma och Via V. Corso Colonna. Det finns även gott om diskotek, restauranger, traditionella tavernor och vinkällare.

Läs mer om Ischia Porto

Dölj texten
 
 

Populärt på Capri, Ischia och Procida

search map