Hotell på Capri på Capri, Ischia och Procida

La Residenza Hotel

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Värd en hel resa...

De romerska kejsarna var några av de första att bosätta sig på den lilla ön Capri, och det gjorde de trots att de hade hela Romarriket tillgängligt. Precis som kända och kungliga från hela världen sedermera har gjort, föll de nämligen också pladask för öns enastående skönhet - en skönhet som gör hela resan värd!

Överklassens paradis

Redan i slutet av 1800-talet, hade Capri hunnit bli en populär semester-ö, men fortfarande endast för överklassen, och en av dem som valde att slå sig ner i all denna härlighet, var den svenska läkaren Axel Munthe, som byggde den kända villan Villa San Michele - idag en av öns största attraktioner. En annan villa som härstammar från denna tiden, är Villa Caterina som tillhörde Prinsen av Caracciolo. Villan låg i en härlig grön trädgård i centrum av huvudstaden Capri, och hade en fantastisk utsikt över havet mot de berömda tvilling-klipporna, I Faraglioni. År 1956 byggdes villan om till ett hotell, och idag har du möjlighet att spendera din semester precis här, på Hotell La Reseidenza.

Läs mer om La Residenza Hotel

Lyx-shopping och vackra utsikter

Hotellet ligger precis i smörhålan, vilket i Capri stad innebär, att du är närmast granne till det berömda 5-stjärniga hotellet, La Quisisana, men också till torget La Piazzetta och Augustus trädgård varifrån du har en helt enastående utsikt till Faraglioni-klipporna samt vägen Via Krupp som leder ner till den lilla staden Marina Piccola. Det är också här i Capri stad som du hittar några av de dyraste butikerna i hela Italien, och om du inte har guldkortet med dig, så är det nog lika bra du nöjer dig med att fönstershoppa - men oavsett vad, är det en av de större upplevelserna du kan få med dig.

Spännande utflyktsmöjligheter i lugn och ro

Från La Piazzetta kan du ta linbanan ner till hamnen Marina Grande, varifrån du kan ta båten till Napoli, Sorrento, Amalfi och grannön Ischia - så du kan med andra ord åka på utflykt medan tusentals dagsturister sätter kursen mot Capri. I gengäld kan du se fram emot att ha hela Capri för dig själv fram tills klockan 10 på morgonen, och efter klockan 17 på eftermiddagen. Om du föredrar att stanna på ön under dagen, kan du naturligtvis välja att njuta av livet på en solsäng vid poolen, på solterrassen eller med en bra bok i trädgården. Du kan också bege dig ut på en utflykt på ön, och fortfarande ha känslan av att ha allt för dig själv. Om du tycker om att vandra, kan du t.ex. besöka utsiktsplatsen Arco Naturale - och det finns flera andra vackra vandringsleder i området, där du med största säkerhet kommer njuta av ditt medhavda lunchpaket, endast tillsammans med fyrbenta vänner.

Du kan äta middag på hotellet

På hotellet kan du njuta av den avslappnande atmosfären, samt av en förfriskning och kanske en lättare lunch från baren. I hotellets restaurang där du njuter av utsikten över havet, intar du dagens första mål mat. Om du föredrar att ha styr på utgifterna, kan du boka till halvpension, men du kan naturligtvis också välja att utforska öns andra restauranger som finns i alla olika prisklasser. På Hotel Residenza finns wifi, och personalen i receptionen är alltid redo att hjälpa dig, så att din vistelse blir så behaglig som möjligt.

Hotel La Residenza tillhör inte toppen av de 4-stjärniga hotellen på Capri, men både priset och daciliteterna, den generella servicen, den mysiga trädgården som är sällsynt på dessa kanter, och inte minst läget som varje mäklare skulle ge fem stjärnor, för att vi ändå tilldelar hotellet 4 solar.

Ljusa och färgrika rum

Hotel La Residenza har 87 rum i olika kategorier. Alla rum är utrustade med wifi, satellit-TV, minibar, kassaskåp, telefon och badrum med toalett, dusch eller badkar samt hårfön. Några rum har balkong.

Läs om rummen på La Residenza Hotel

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map