Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Ön Capri är en av de finaste pärlorna i det Tyrrenska havet. Ön, som ligger i Napolibukten, är en exklusiv destination för berömdheter från hela världen. Den är inte mycket större än 10 km² och består av mestadels kalkhaltig sten, som formats av vinden och havet till bergstoppar, sluttningar och fantastiska klippor.

Klimatet är milt och torrt, vegetationen består av framförallt frodig skog, apelsinplantag och vinmarker. De flesta av dem som besöker Capri, börjar med att besöka Marina Grande, platsen där alla båtar till den blå grottan (Grotta Azzurra) går från.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Från Marina Grande kan man också använda tågbanan upp till den legendariska piazettan - i dag med namnet Piazza Umberto. Här ligger öns rådhus samt pittoreska och trevliga caféer. Bilkörning är förbjuden i detta område under sommarmånaderna, så man kan lugnt och stilla promenera omkring utan att behöva oroa sig för trafiken.

Läs mer om Capri

Från piazzetta kan man komma till Augustus' Trädgård tack vare en smal stig. Dessa trädgårdar byggdes av den tyska pengafursten August Krupp, mellan 18- och 1900-talet. Härifrån har man en vidunderlig utsikt över via Krupp, staden, Marina Piccola och de tre berömda klipporna.

Genom att gå vid av Punta Tragara, kommer man till att annat utkiksplats, Belvedere Tragara, varifrån man kan se Solaro Bergets klippor, den imponerande Castiglione och den medeltida fästningen.

Dölj texten
 
 

Populärt på Capri, Ischia och Procida

search map