Hotell i Anacapri på Capri, Ischia och Procida

Hotel San Michele

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Hotel San Michele är ett riktigt trevligt hotell som ligger centralt i den lilla staden Anacapri, 300 meter över havet vilket innebär en magnifik utsikt över ön och Napoli-bukten samt endast ett stenkast från Axel Munthes berömda Villa San Michele.

Panoramisk placering

Hotellet ligger i gröna omgivningar med träd och gräsplaner, och har den största och mest soldränkta swimmingpoolen på hela ön. Från hotellet är det endast en kort promenad till stol-liften, som leder upp till trappen av Monte Solaro, varifrån utsikten, om möjligt är ännu bättre.

Läs mer om Hotel San Michele

Ett hotell med charm och historia

Hotellet är byggd i neoklasissistisk stil från 1870-talet, och öppnades som hotell 1904 under namnet Hotel Molaro. Det blev snabbt hemvist för berömda konstnärer, författare och adelsfamiljer, som alla satt sin prägel på stället. Man kan fortfarande använda sig av de vackra uppehållsutrymmena, som är inreddda i Louis Vuitton XVI stil, var bland annat den svenska drottningen bodde, när hon besökte Axel Munthe.

Njut av maten och omgivningarna

Hotellet har en trevlig restaurang och bar, varifrån man har en panoramautsikt över Napoli-bukten. Det finns en snack-bar med lättare servering vid poolen under dagarna. Capri Sporting Club ligger nära hotellet, och här finns det möjlighet att spela tennis till special pris.

Fina rum med balkong eller terrass

Det finns 60 rum totalt på hotellet inredda i klassisk stil. En del av rummen har fransk balkong, balkong eller terrass. Rummen har Sat-TV, aircondition (under sommaren), minibar, säkerhetsbox samt badrum och toalett.

När du ankommer till hamnen Marina Grande på Capri, finns det flera sätt att ta sig till Hotel San Michele i Anacpri:
1. Ta en taxi direkt till hotellet.
2. Ta den lokala bussen från hamnen till torget i Anacapri, varifrån det är cirka 200 meter till hotellet.
3. Ta linbanan från Marina Grande till torget i staden Capri, och därifrån den lokala bussen till torget i Anacapri.

Läs om rummen på Hotel San Michele

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Hotel San Michele

Läs personliga omdömen av Hotel San Michele som ligger på Capri, Ischia och Procida. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Hotel San Michele. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 4 omdömen från Hotel San Michele

Vackert läge

Äldre, trevligt hotell. Vårt rum hade utan jämförelse den vackraste utsikt jag någonsin upplevt från ett hotell. Personalen var tillmötesgående och vänlig. Frukosten riktigt bra.

Läs mer

Bedömning av Hotel San Michele

Fint och trevligt hotell med underbar utsikt.

Läs mer

Bedömning av Hotel San Michele

Läs mer

Vilken utsikt!

Standarden på hotellet och servicenivån ligger ungefär på fyra...men den fantastiska utsikten över Neapelbukten och Capri gör att vi inte kan ge annat än högsta betyg.
Normal italiensk frukost, dvs inte som de enorma buffeer vi är vana vid hemma i Sverige. Helt ok. Vi testade inte maten i övrigt.
Ok städning. Bra service vid poolen.

Läs mer

Gunnar och Agneta från Malmö i Sverige bodde på Hotel San Michele i Anacapri från den 6. till den 14. juni 2012.

Hjärtligt tack för vår fina Capriresa. Hotel San Michele Anacapri måste vara ett historiskt och vackert hotell på Capri/Anacapri, där man påmindes om hotellets historia från förr, men samtidigt erbjöds alla moderna bekvämligheter, med en alldeles enastående utsikt mot Marina Grande, Sorrentohalvön, Vesuvius och Neapel i fjärran. Ett skådespel som man inte tröttnar på i första taget. Servicen var föredömlig, t.ex. var kunskaperna i engelska hos personalen i reception och restaurang mycket bra. Det var rent och snyggt hela tiden. Matsalen var ljus och rymlig och frukost och övriga måltider av god kvalitet. Vid hotellet en jättestor pool med bar och en liten restaurang, solstolar, parasoller osv. Vid poolen och runt hotellet skuggande palmer, välskötta gräsmattor och planteringar. Mycket mycket avkopplande.

Förbättringsmöjligheter:
Fler krokar i badrum och rum så att man kan hänga upp kläder mm. Bättre kvalitet på WiFi - det var mycket segt - det samma gällde SMS, svag signal åtminstone från vårt rum och altan. Snabbare gratisdator vid receptionen. Modernare äggkokare till frukosten, nu fick man bevaka sitt frukostägg noga, så att ingen annan tog det av misstag.

Annars var allt bra tom mycket bra - och vädret var perfekt; inte för kallt, och inte för varmt. Vi hann se hela ön på 8 dagar, med vandringar, båtturer, plus Pompejii.

Läs mer

Ann & Mikael från Göteborg i Sverige bodde på Hotel San Michele i Anacapri från den 29. juni till den 1. juli 2008. Innan dess hade de bott på Due Relais i Vietri sul Mare.

Vi har haft en allt igenom underbar reseupplevelse.

Vi kom till Due Ralais i Vietri sul mare sent söndag kväll. Trots In-Italias föredömliga vägbeskrivning lyckades vi missa avfarten ner till hotellet, som är en väl dold och ytterst brant och smal nedförsbacke. Efter några samtal med Ilaria kom vi tillslut rätt och med hennes coaching vågade vi oss försiktigt ner för denna lilla gata, som med Svenska mått mätt på sin höjd kan betraktas som en smalare gångbana, men uppenbarligen helt ok för biltrafik i Italien.
Hotellet är byggt i en bergsklippa. Det blir mycket trappor att gå i men det är det värt för det här hotellet är helt fantastikt. Vår enrumslägenhet hade en jättefin terass och rummet smakfullt inrett och fräscht. Helt underbart att vakna till vågskvalpet, öppna terassdörrarna och ha hela havet för ögnen varje morgon. Därefter en trivsam och bra frukost på en terass två våningar högre upp. Det här hotellet vill vi varmt rekommendera. Dessutom var Ilaria alltid hjälpsam med allt mellan himmel och jord.
Vi upplevde att det i huvudsak var inhemska turister i Vietri sul mare.
Engelska kunskaperna var inte befolkningens starka sida. Det var inte alltid lätt att göra sig förstådd. Ta gärna med en bra parlör, det saknade vi.
Stränderna är "betalstränder" som så ofta i Italien men det är rent och fräscht och c:a 12? för två är väl ändå helt ok?!
Läget är bra för diverse utflykter. Byn ligger nära motorvägen och vi rekommenderar gärna en tripp till Paestum. Pompeii och Vesuvius är ju ett måste. Allt inom en dryg halvtimmes räckhåll med bil.

Färden gick efter en vecka vidare till Hotel San Michelle i Anacapri. Detta anrika gamla hotell tyckte vi var trivsamt, rummen enkla men helt ok.
Halvpensionen innebär att man väljer att äta lunch eller middag. Vi valde det senare båda kvällarna och fick förvånansvärt bra trerätters menyer.
Hotellet har en stor bra pool men det blir varmt i överkant där. En extra liten eloge till den alltigenom trevliga personalen (som tog oss i hand sista dagen och önskade oss trevlig fortsatt semester). Att åka omkring på Capri går alldeles utmäkt med de lokala små bussarna. De går frekvent och till alla platser man vill åka till.

De sista dagarna bodde vi på Hotel Primavera i Rom. Hotellet ligger centralt mellan Piazza Navona och Campo de Fiori. Lite larmigt läge men vi hade tur att bo på 5:e våningen in mot gården. Enkelt hotell men rent och vänligt bemötande. Frukostar i Italien ska man kanske inte jämföra med svenska hotellfrukostar men jag antar att det är rätt mycket skandinaviska gäster på hotellet med andra vanor så det hade varit trevligt med youghurt, juice och lite rikligare med bröd och påläggsalternativ.

Till sist vill vi tacka er på In-Italia som varit tillmötesgående och kunniga i alla våra kontakter. En eloge också till en väldigt bra hemsida.
Det är inte mycket man saknar i informations- och inspirationsväg här - ja, jag kan faktiskt inte komma på något i skrivande stund.

Läs mer
 
search map