Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Ön Capri  är en av de vackraste pärlorna i det Tyrrenska havet.

Ön, som ligger i Napoli bukten är en exklusiv destination för kändisar från hela världen. Den är inte mycket större än 10 km2 och består mest av kalksten som blivit formad av vinden och havet till bergstoppar, sluttningar och fantastiskt landskap.

Klimatet är milt och torrt. Vegetationen består speciellt av frodiga skogar, apelsinplantager och vinmarker. En naturmiljö som är fridlyst och ett rikt djurliv både på land och i vattnet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Aktiv semester

Aktiv semester på Capri, Ischia och Procida är ganska självklart. Här hittar man en storslagen natur där man kan vandra, simma och dyka. Naturen är bergig så det är bara att dra på vandrarkängorna och sätta igång. Vattnet runt öarna är klart och inbjudande och därför lämpat för dykning och snorkling.

Om man föredrar en lugn promenad finns det massor av möjligheter på Capri, Ischia och Procida. Både i de små byarna och i den härliga naturen. Allt i allt kan man säga att dessa tre öar lämpar sig för en aktiv semester på alla nivår.

Läs mer om Capri, Ischia och Procida

Semester för par

Capri, Ischia och Procida bjuder i stor utsträckning in till romantik. Det azurblå havet och de charmerande småbyarna ger romantiska ramar till en semester som tillåter romatiken att blomstra. I Ischia Porto kan man njuta av en romantisk middag i en av de mysiga gatorna eller ta en romantisk kvällspromenad längs hamnen.

I Forio d'Ischia finns det också goda möjligheter att uppleva romantisk stämning i den pittoreska stadskärnan och stadens restauranger erbjuder många möjligheter för en romantisk middag i den varma sommarluften. I Casamicciola på Ischia kan man låta romantiken blomstra i stadens kurbad eller längs den vackra strandpromenaden.

Det autentiska Italien

Om du uppskattar att uppleva det autentiska och äkta Italien, så som italienarna känner till det och älskar det, så finns möjligheten både på Capri, Ischia och Procida. Trots att det kommer mycket turister hit hittar man många gator och platser där man känner av det autentiska.

Det autentiska kan också hittas i en liten mysig restaurang där stämningen och servicen påminner om gamla tider och där menyn enbart finns på italienska. Så låt dig ryckas med i stämningen och njut av det lokala ölivet när de andra turisterna, som också är på jakt efter det autentiska Italien, har åkt tillbaka till Amalfikusten.

Ischia

Ischia Porto är öarnas största stad, här ligger bl.a. hamnen där färjorna lägger till.

Staden har namngivit hela ön och är sammanbundet med Ischia Ponte, där den gamla kuststaden med sin vackra fästning ligger.

Merparten av öns hotell är placerade i Ischia Porto och här finner man även de mest besökta shoppinggatorna Via Roma och V. Colonna. Dessutom finns det discotek, nattklubbar, restauranger, traditionella tavernor och vinbarer/källare.

Procida

På Procida känns det som om tiden stannar bland alla antika havslegender, doften från citronträden och måsarna i luften. Öns fyrtorn med dess oavbrutna aktivitet hjälper till att hålla en äventyrlig atmosfär på ön...

Dölj texten
 
 
search map