Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mer information till din resa till Sorrento

Sorrento, som ligger vid Napolibukten, söder om Napoli i södra Italien, är huvudstaden på Sorrentohalvön, och innehar cirka 19 000 invånare fördelade på en area av 9,9 kvadratkilometer. Kuststaden är ett mycket populärt resmål, framförallt på sommaren, då stadens invånareantal kan nå upp till 125 000!

Sorrento bjuder på ett fantasiskt klimat, charmigt folkliv, en lång och intressant konstnärstradition, stor och varm gästfrihet, läcker gastronomi, vackra utkikspunkter överallt i staden och en lång rad av södra Italiens största sevärdheter inom ett överskådligt köravstånd. Alla dessa egenskaper tillsammans gör, att staden ofta kallas "den vänligaste staden" (la gentile) bland syditalienare.

I stadens centrum finns massor av trevliga butiker, caféer och restauranger, framförallt på huvudgatan Corso Italia, som börjar vi stadens huvudtorg, Piazza Tasso. Medan du är på Piazza Tasso, rekommenderar vi att du provar ett glas av den lokalt producerade citronlikören Limoncello som Sorrento och ön Capri har blivit berömda för. Likören framställs på citroner från området, samt alkohol, vatten och socker - och smakar normalt sätt bäst efter en måltid mat.

Om du är på jakt efter några kulturella upplevelser medan du är på resa till Sorrento, rekommenderas det att besöka den mycket vackra herrgården Sedile Deminova, som härstammar från slutet på 1400-talet och som var samlingspunkt för stadens adliga klasser vid en tidpunkt. Även Verniero-palatset, med dess vackra arabiska dekorationer, och stadens domkyrka, är värda sina besök.

Från Sorrento har du dessutom ett brett urval av utflykter att välja emellan. Storstaden Napoli ligger endast cirka 30 km bort. Det finns bussavgångar till vackra Amalfi flera gånger i timmen varje dag. Och staden ligger dessutom inom rimligt avstånd till öarna Capri, Ischia och Procida, samt den begravda staden Pompei.

>>> Få mer information till en semester i Sorrento här

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 

Rekommendationer till dig

Le Case della Saracca

Monforte d'Alba, Piemonte

Collina San Michele

Vinchio, Piemonte

Populärt i Kampanien

search map