Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Tycker du om mysiga stunder, utsikter, snirkliga gator och ett avslappnad leverne, så kommer du inte att bli besviken när du reser till Sorrento. Här är en stad, som är präglad av många turister, men som också är en magnet av en anledning. Du bor i relativt kort avstånd till en rad av södra Italiens mest ikoniska attraktioner: storstaden Napoli, vulkanen Vesuvius, ruinstaden Pompei, och den otroliga Amalfikusten - kanske Europas vackraste kuststräcka.

Och då har vi inte ens nämnt staden det handlar om: Sorrento, som inte bara ser charmig ut från havssidan när du ankommer med båt från antingen Napoli eller Capri, utan som också bjuder på massor av restauranger och butiker på de små mysiga gatorna.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Var ska du bo i Sorrento?

In-Italia förmedlar en  mängd olika hotellrum i staden, så när du reser till Sorrento, kan du nyttja dig av vår stora kunskap om området och det faktum, att vi löpande besöker och utvärderar alla våra hotell. Det är möjligt att bo både i området runt den stora lustbåtshamnen, Marina Grande, i den västra delen av staden, samt i den centrala delen runt Piazza Tasso.

Det är också möjligt att bo i den östra delen av staden, i riktning mot Sant'Agnello, som närmast blivit en del av Sorrento, liksom det finns möjligheter också in inlandet om du gärna vill vara nära stn, men på håll från turisterna.

Populära semesterbostäder i Sorrento

Hur reser du till Sorrento?

Du kan resa från de större flygplatserna i Sverige och Danmark till Sorrento, genom att hitta flygbiljetter till Napoli flygplats, eller till Rom. Har du tid, är det perfekt att kombinera en resa till Sorrento med ett par dagars besök i en av de större städerna, även om det såklart är svårt att uppleva allt Rom har att erbjuda på bara några dagar. Tricket är, att du året om kan resa direkt till Rom, och härifrån ta snabbtåget till Napoli.

Från Napoli reser du till Sorrento med den lokala järnvägen, Circumvesuviana. Det är en mycket autentisk upplevelse, och under vägen möter du både lokalbefolkningen och en rad vackra utsikter. Du kan generellt använda dig av denna järnväg för att komma fram till många av områdets sevärdheter - men vi rekommenderar dig ändå att hyra en bil för att slippa vara beroende av lokala tidtabeller (som inte alltid stämmer...)

Hos In-Italia kan du boka flygbiljett, hotell och hyrbil i Sorrento som ett samlat paket. På det sättet är du täckt av resegarantin, och priserna är lika låga som om du skulle sätta ihop resan själv på olika portaler.

Mer information till din resa till Sorrento

Sorrento, som ligger vid Napolibukten, söder om Napoli i södra Italien, är huvudstaden på Sorrentohalvön, och innehar cirka 19 000 invånare fördelade på en area av 9,9 kvadratkilometer. Kuststaden är ett mycket populärt resmål, framförallt på sommaren, då stadens invånareantal kan nå upp till 125 000!

Sorrento bjuder på ett fantasiskt klimat, charmigt folkliv, en lång och intressant konstnärstradition, stor och varm gästfrihet, läcker gastronomi, vackra utkikspunkter överallt i staden och en lång rad av södra Italiens största sevärdheter inom ett överskådligt köravstånd. Alla dessa egenskaper tillsammans gör, att staden ofta kallas "den vänligaste staden" (la gentile) bland syditalienare.

I stadens centrum finns massor av trevliga butiker, caféer och restauranger, framförallt på huvudgatan Corso Italia, som börjar vi stadens huvudtorg, Piazza Tasso. Medan du är på Piazza Tasso, rekommenderar vi att du provar ett glas av den lokalt producerade citronlikören Limoncello som Sorrento och ön Capri har blivit berömda för. Likören framställs på citroner från området, samt alkohol, vatten och socker - och smakar normalt sätt bäst efter en måltid mat.

Om du är på jakt efter några kulturella upplevelser medan du är på resa till Sorrento, rekommenderas det att besöka den mycket vackra herrgården Sedile Deminova, som härstammar från slutet på 1400-talet och som var samlingspunkt för stadens adliga klasser vid en tidpunkt. Även Verniero-palatset, med dess vackra arabiska dekorationer, och stadens domkyrka, är värda sina besök.

Från Sorrento har du dessutom ett brett urval av utflykter att välja emellan. Storstaden Napoli ligger endast cirka 30 km bort. Det finns bussavgångar till vackra Amalfi flera gånger i timmen varje dag. Och staden ligger dessutom inom rimligt avstånd till öarna Capri, Ischia och Procida, samt den begravda staden Pompei.

>>> Få mer information till en semester i Sorrento här

 
search map