Omdömen från Hotel Central

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Hotel Central

Läs personliga omdömen av Hotel Central som ligger i Campania. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Hotel Central. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Juli semster

Vi hade en härlig semester, men det fanns naturligtvis många turister. Capri rekommenderas inte vid denna tid på året, du är bara i kö.

Sorrento som semester-destination

Liten mysig överskådlig stad med allt du kan önska. Men det fanns inga stränder, så se till att hotellet har en pool, det hade vi. Vi såg en spännande fotoutställning, gå in i alla gränder och innergårdar . Sorrento, har danska priser på nästan allt, affärer och restauranger.
Vi hade en hyrbil och även om vi hade en gps med uppdaterad över området så var det svårt att hitta när vi var tvungna att gå längs Amalfikusten - men det rekommenderas starkt, det var så vackert. Vi slutade i Minori, som har en härlig sandstrand, mysiga, mycket italienska livet, foto på väggarna av stadens historia och en av Italiens bästa bakverk - tiramisu limoncella rekommenderas

Hotel Central
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Hotel Central
Rum med balkong
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2016
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Allt fungerade...

Allt fungerande utan krångel. Magnus, min yngsta son (19 år), och jag tränade 2 gånger om dagen som planerat (han ska in på Folkhögskola till hösten med MMA - "Mixed Martial Art - Fighting" som ämne).

Därför var vi utomhus varje morgon, på en morgonjobb, styrketräning i hotellets Gym och vi fick också vänliga anvisningar till plats för lite Boxing/Sparring på eftermiddagen (ryktena gick lös på hotellet...). Far och son använde för övrigt tiden till avslappning vid poolen, läste böcker och åt gott på hotellets trevliga restaurang (god, och gott om mat till två hungriga krigare).

Har inte något negativt att säga egentligen... Tack för en härlig semester, god service från hotellets personal och inte minst från er på In-Italia.

Mvh, Geir och Magnus.

Rekommendationer till andra gäster

Härligt tränings- och avslappningshotell.
Pittoreska, mysiga omgivningar i staden (Också vacker utsikt till sjöarna - dock lite brant ner till stranden).
God service och god (och tillräckligt mycket) mat.

Tusen tack! Rekommenderas! (Kanske mest för vuxna/vuxna med ungdomar).

Hotel Central
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Hotel Central
Rum med balkong
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2013
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från norska. Klicka här för att se originalet

Fint boende

Fint poolområde, jättebra frukostbuffe
Synd att de bara hade WI-FII zon och att man inte kunde vara på rummet och surfa

Rekommendationer till andra gäster

Busstur till Positano över dagen var mysigt

Hotel Central
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Hotel Central
Standardrum
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2013
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn

Elegant hotell med det mesta

Rummet var mycket bra. Frukosten var toppen, den bästa jag fått utomlands någon gång! Gymmet var mycket bra. Poolen & poolområdet stort, lugnt & trevligt. Städningen på hela hotellet var mycket bra! Alltid rent & fint överallt. Läget var bra.

Hotel Central
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Hotel Central
Standardrum
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi

Borde varit fri WIFI på hela hotellet inte bara i lobbyn.
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang

Vi provade bara lunch ett par gånger och den var helt OK.
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2013
Antal resande 1 Vuxen, 1 Barn
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2012
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet
Lotta och Martin från Göteborg i Sverige bodde på Hotel Central i Sorrento från den 24. till den 25. juli 2011. Innan dess hade de bott på Hotel Aurora i Amalfi.

Sorrento besökte vi under ett knappt dygn, men turismen som kändes lagom och genuin i Amalfi blev plötsligt väldigt påträngande. Sorrento var kul att se men bjöd inte på några större överraskningar. Mest trafik tyckte vi. Hotel Central, fyllde ett övernattningsbehov, men i övrigt uppvisade detta hotell ingen charm alls. Tack In-Italia för många råd och support kring upplägg av vår resa till Amalfikusten!

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2011
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Lennart och Eva-Maria från Bromma i Sverige bodde på Hotel Central i Sorrento från den 13. till den 18. juli 2011.

Fortsatte med tåget till Sorrento och hotell Central. Ännu ett kanonbra hotell med fin balkong och en härlig pool. Efter Sorrento blev det båt till Amalfi och hotell Aurora. För tredje gången möttes vi av ett kanonbra hotell med egen stor solterass mot havet och en egen badstrand några steg från hotellet.
Efter 3 nätter i Amalfi tog vi oss (med lite strul pga av strejker på båt, buss och tåg) tillbaka till Neapel och minisviten på hotell Terminus innan vi återvände till Stockholm. Tack In-italia för en lyckad semester. Vi tog ca 600 bilder, bifogar några från Sorrento och Amalfi.

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2011
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Ingmar och Ann-Kristin från Bjärnum i Sverige bodde på Hotel Central i Sorrento från den 16. till den 18. september 2010. Innan dess hade de bott på B&B Donna Regina i Napoli samt Palazzo Vingius i Minori.

Har nu kommit tillbaka till Sverige efter en intressant tågluffning till Italien. Vi startade fredagen den 10 september med tåg från Hässleholm. Tåget var 40 minuter försenat så vi var mycket nervösa om vi skulle hinna med tåget i Köpenhamn som skulle ta oss till München. Förseningarna fortsatte i Bologna, men vi lyckades ändå vara i Neapel 5 minuter för tidigt.

Efter 29 timmar på tåg var vi framme på lördagskvällen i Neapel. Vi skulle hitta en taxi till B&B Donna Regina. En man på järnvägsstationen ville skjutsa oss för 40 euro. Det kändes alldeles för dyrt så vi avstod. Utanför stod flera taxibilar och vi kom överens med en för 10 euro. Donna Regina ligger i den gamla antika delen av staden, men taxichauffören visste inte riktigt var. Han körde in i små trånga gränder och backade i rasande fart ur dem. Vi mötte ett religiöst tåg med massor av folk i en krök. Don´t worry, sa chauffören. Stannade efter ca 15 min riktigt otäck biljakt utanför Donna Regina.

En stor mörk port mötte oss. Lyckligtvis var ett par andra gäster på väg in så de släppte in oss genom den annars låsta porten. En två-personers hiss eller gamla stentrappor till våning 4. Endast jag vågade ta hissen. Mina tre medresenärer kämpade med trapporna. När jag kom upp släppte en engelsktalande italienare in mej. Han skrattade åt att de inte vågade använda hissen. Att vi hade tagit tåg i så många timmar tyckte han också var roligt och mycket ovanligt.

Vi fick ett mysigt rum med mycket högt till taket. En skranglig trappa ledde till badrummet som var tillbyggt över sängarna. Underliga gammeldags tavlor fanns överallt.

Frukosten serverades kl 8.30 i ett kök med ett stort långbord och balkong ut till en solig bakgård. Där fanns kaffe, te, mjölk och juice. Bröd med tomater och olivolja. En man stod och gjorde omelett till oss. Nygräddade croissanter.

Vi tog oss först med Metron till järnvägsstationen och sedan tåg till Pompeji. Tar ca 40 min.Det kostade 27 euro tur-och-retur med inträde till Pompeji. Där kan man gå i flera timmar. Mycket intressant. Ser vulkanen Vesuvius i fjärran.

Vi fick många tips av mannen på Donna Regina om restauranger och sevärdheter. Åt en god pizza i Neapel på kvällen, detta är ju pizzans födelsestad.

På söndagskvällen frågade mannen på Donna Regina vart vi skulle ta vägen på måndag. Vi hade bokat ett vandrarhem i Atrani. Där kan ni inte bo, säger han. Det inträffade en flodvågskatastrof där för två dagar sedan, hela byn är förstörd. Han visade oss första sidan i dagens tidning. Hemska bilder och liten flicka hade dött. Vi gick och la oss med en viss oro över hur morgondagen skulle bli.

Vid morgonens frukost sitter ett danskt par med vid långbordet. Vi fick reda på att Githa jobbar på ”in-Italia” i Danmark. Märkligt! Hon säger att vi måste avboka Atrani för där är allt stängt och stranden går inte att vistas på. Hon tipsar om orten Minori som ligger bredvid och visar bilder i sin dator. Genom kontakt med Marcus i Malmö lyckas vi boka 2 rum på Hotell Vingius i Minori. Fantastiskt.

Vi packar våra väskor och ger oss av till järnvägsstationen. Tar tåget till Salerno på Interrailbiljetten. I Salerno är buss-systemet rörigt. Man köper biljett efter hur lång tid resan kan ta, 90 minuter. Bussarna utgår från flera olika ställen, lite svårt hitta rätt.

Vi hittar bussen till Minori och ger oss iväg på en hisnande bussfärd. Vid möte med andra bussar är det endast millimeter emellan dem. Efter ca 1 timme är vi framme i Minori. Vårt hotell ligger högt så det blir många trappor att gå i med bagaget. Vi har fått rummet högst upp. Genom fönstret har vi en fantastisk utsikt över en liten hamn med en liten badstrand bredvid. Rummet är rent och fräscht. Svettiga ger vi oss ner för ett dopp i havet. Småstenar på stranden som man sjunker ner i. Det blir fort djupt så det blev en härlig simtur. Nästan inget folk på stranden.

Frukosten var ganska dålig, torrt franskbröd till rostning, kallt kaffe och kakor. Vi ger oss av med båt till Amalfi. Passerar den förstörda byn Atrani där grävning pågår för att återställa stranden. Flanerar i Amalfi som är full av turister, tar sedan båten vidare till byn Positano. Här är det mycket vackert, finns många vandringsstigar med hisnande utsikt. Finns mycket vacker konst och keramik. Har aldrig smakat så goda persikor som finns att köpa i alla byarna här. Vindruvorna är söta och stora. Tar sedan båt tillbaka till Amalfi och därifrån buss till Minori. Hinner med ett dopp i havet innan kvällen. Hittade 3 restauranger i Minori varav den var bäst som ligger vid trappan till vårt hotell. Åt en god pastarätt med musslor där. Italienskt öl Peroni Nastro Azzurro är mycket gott.
Nästa dag åkte vi buss till Amalfi, bytte där buss till Ravello. Ravello ligger väldigt högt upp. Det finns vandringsled dit från Minori, men mitt knä klarar inte klättringen upp. Här är en fantastisk utsikt. Går igenom en fantastisk trädgård med palmer, citronträd och blommor. Zinnia, tagetes och flitiga Lisa. Trädgården heter Rufolo. Dricker varmt kaffe. Tar bussen tillbaka.

Efter 3 nätter i Minori ska vi nu fortsätta till Sorrento. Tar bussen efter kl .10 när vi måste lämna hotellet. Hisnande bussfärd, smala vägar på höga höjder. Det tutas i krökarna och möten med andra bussar är mycket besvärliga.

Bussen stannar vid Sorrento järnvägsstation efter ca 90 minuter. Vi vandrar genom ett mycket varmt Sorrento till hotell Central. Detta hotell var mycket fint. Fin takterass där man kan sitta och njuta. Poolen hade lite för kallt vatten, annars helt okey. Nära hotellet åt vi mycket god pizza. På kvällen vandrar vi till gamla stan som är mycket vackrare och renare än Neapels. Åt en god middag med fisk och potatis och fräsch sallad. Hotellet hade den bästa frukosten. Mycket att välja på, varmt kaffe.

Nästa dag tar vi oss till Capri. Båtarna går från Marina Piccola, som man kan åka stadsbuss till. Men dessa bussar är svåra att hitta, så vi får gå dit. En lång trappa för oss ner till hamnen. Mängder av turister väntar på båtar. Men vi kom på en båt efter ca en halvtimme. Resan över går fort. När vi är framme hoppar vi direkt på en båt som ska ta oss till Blå grottan. När vi är framme vid grottan måste vi gå i en mindre båt. Vi var 4 personer plus han som rodde. Denna lilla båt förs in genom ett litet hål i bergväggen. En våg gjorde att vi blev våta i båten men kamerorna klarade sej tack-och-lov. Inne är det först alldeles mörkt, sedan blir det ett vackert blått skimmer över vattnet. Efter en liten runda far båten ut genom den lilla öppningen igen.
Efter grottan ställer vi oss i en lång busskö för att åka till Anacapri. Där finns ett vackert hus som svensken Munthe har bott i. Han var läkare och författare. Huset är mycket vackert med en härlig trädgård. Han har tagit dit en sfinx från Egypten som är 4.000 år gammal. Ett vackert litet kapell med en målning av en konstnär som fortfarande är aktiv och säljer konst strax utanför.

Vi tar bussen ner till staden Capri där vi efter kaffe och glass fortsätter ner till hamnen med linbana. Båten går tillbaka till Sorrento vid 16.30-tiden.


Sista kvällen i Sorrento äter vi pasta med lax i gamla stan. Det blev en fin stämning med musik vid restaurangen. Gamla italienska låtar, typ O sole mio sjöngs av en duktig italiensk sångare.

Efter en fin frukost på hotell Central lämnar vi nu Sorrento för att återvända till Neapel. Tåget tar ca 90 minuter. Försöker lagra en del bagage på Neapels station eftersom vi ska börja hemresan till Sverige tidigt nästa morgon. Det gick inte eftersom han som har hand om det inte börjar förrän klockan 7.00. Så vi får dra på alla väskorna. Tar först en paus på MaC Donalds, som ligger strax bredvid järnvägsstationen. Det är första gången vi får öl till hamburgare. Efter en svettig vandring till B&B Donna Regina , blir vi insläppta av en italiensk dam som inte kan ett ord engelska. Hon är mycket vänlig och hjälpsam, ger oss nycklar och god juice.

Vi går en runda på stan och köper underbara persikor och lite annat ätbart som vi ska ha på tåget imorgon. Efter en skön dusch på toaletten över våra sängar går vi ut på stan för att leta upp den första pizzerian som ska ligga i närheten. Vi hittar efter en del letande denna antika pizzeria. Där är lång kö och endast hämtpizza. Bestämmer oss för att leta upp en annan restaurang som italienaren på B&B Donna Regina har föreslagit. Den heter Pisano, en liten krog i en hörna. Två svettiga italienare i t-shirts serverar och man kan se in i det lilla köket där tre kvinnor jobbar. Vi beställer pasta bologneses efter som de föreslår detta. Efter en fullt acceptabel väntan får vi in den godaste pasta bologneses jag någonsin ätit. Vi tar som vanligt det goda italienska ölet till och avslutar med mycket god panacotta med bärsås. Allt kostar under 30 euro för två. En bra avslutning på vår italienska tågluffning.

Dagen efter börjar vi vår vandring till järnvägsstationen ca kl. 6.00. Tåget går 6.50 och alla byten fungerar perfekt. Inga förseningar så efter ca 29 timmar är vi tillbaka i Hässleholm.

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2010
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2010
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2010
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

Sida 1 2 Nästa sida
 

Liknande ställen

Hotel Reginna Palace

Maiori, Campania

Pietra di Luna

Maiori, Campania

Hotel Michelangelo

Sorrento, Campania

Rekommendationer till dig

Hotel Cristina

Sant' Agnello, Campania

Residence Villa Casale

Ravello, Campania

Villaggio Baia Serena

Vico Equense, Campania

Populärt i Campania

Due Relais

Vietri sul Mare

Hotel Cristina

Sant' Agnello

search map