Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden ligger ute på spetsen av Sorrentohalvön med fin vy över havet, bukten och ön Capri i horisonten.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Fin utgångspunkt

Stadens fina läge gör den mycket lättillgänglig. Genom att flyga till Rom eller Napoli tar man sig sedan smidigt med tåg till stadens centrum. Från Sorrento har man ett stort utbud av utflykter att välja mellan som alla kan nås med tåg eller buss: den vackra Amalfikusten, öarna Capri, Ischia och Procida samt storstaden Napoli och Pompei.

Läs mer om Sorrento

Den vänliga staden

Sorrento är berömd för sin konst: diktkonst, litteratur, musik, dans (tarantella) och ett smakfullt kök. Staden kallas också för la gentile (den vänliga staden) p.g.a. sitt milda klimat och flera vackra utsiktsplatser, de många parkerna fyllda med citron och appelsinträd samt de lokala invånarnas vänlighet och gästfrihet. Få städer i Italien erbjuder en så skön kombination av italienskt folkliv på gator och torg kombinerat med lugna och fridfulla omgivningar. Sedan medeltiden har staden varit turistmål för både kungliga och adliga familjer från hela världen.

Huvudgatan Corso Italia

Den italienska författaren Torquato Tasso föddes i staden och har givit sitt namn åt stadens huvudtorg som utgör hjärtat i staden stämningsfulla centrum. Från huvudtorget börjar Corso Italia, huvudgatan som har ett stort utbud av butiker, mysiga cafeér och trevliga restauranger. Vi rekommenderar dessutom ett besök i den trevliga domkyrkan, Veniero palatset med de arabiska dekorationerna och Sedile Deminova som härstammar från slutet av 1400-talet. Det var här som de adliga representanterna från stadens olika kvarter möttes.

Limoncello

Sorrento precis som ön Capri är känd för sin produktion av den goda citronlikören Limoncello som skapas av de goda citronerna från området, alkohol, vatten och socker. Ett litet glas med Limoncello smakar allra bäst efter en god måltid och ska provas på plats, kanske på någon skön utservering vid Piazza Tasso...

Dölj texten
 
 

Populärt i Campania

Due Relais

Vietri sul Mare

search map