Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den lilla staden Sant' Agnello ligger väldigt nära Sorrento. Staden ligger bara 10 minuters promenad från Corso Italia som är Sorrentos huvudgata där man hittar affärer, restauranger och andra nöjen.

Staden ligger väldigt bra belägen med en enastående utsikt över hela Napolibukten och man kan därför inte heller förvånas när man upptäcker att det är i Sant' Agnello som man valt att placera många av områdets lyxhotell.

Skulle pengarna inte räcka till för att bo i dessa palats är de utan tvekan värda ett besök. Speciellt lyxhotellet Cocomella från 1822 har en fantastisk atmosfär: den gamla byggnaden är omgiven av en förtrollande trädgård med allvärldens träd och blommor, liksom den har en fantastisk utsikt över hela Napoli-kusten. Under våren och sommaren hålls det olika musikaliska arrangemang och uppträdanden i de fascinerande lokalerna, som är öppna för alla intresserade.

Sant' Agnello har två utmärkta stränder, särskilt Marinella kan rekommenderas. Stranden är inte speciellt stor men i gengäld ytterst välhållen och mysig, allra helst i kvällsskymningen då ljuset faller läckert mot klipporna och reflekterar deras ljus på ett fascinerande vis.
I september står Sant' Agnello värd för en uppmärksammad festival, ”la sagra dei colli di Fontanelle”, som är en hyllning till lantbruket. Bönderna kommer lånväga med stora lass fullastade med varor. Grönsaker och frukt i massor ställs upp och där ges smakprov på läckerheterna. Under sommarmånaderna o under påsk är det här, precis som i andra städer längs kusten, tradition med olika stadsfester (ex. ”il festival del mare”, som är en hyllning till fiskarnas arbete) och stora religiösa upptåg, som utan tvekan är värda ett besök.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 
search map