Semesterbostad i San Cipriano Picentino i Kampanien

Villa Rizzo - Masseria della Nocciola

Gäss på morgonvandring
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Villa Rizzo - Masseria della Nocciola är ett vackert landställe, som ligger i natrurskön miljö och bara ca 10 km från Salerno centrum, samt 7 km från motorvägen som går från norr till söder. Det centrala läget gör det lätt att besöka Amalfikusten, naturreservatet Cilento, de grekiska tempel i Paestum eller Napoli, Pompei samt Vesuvius.

I familjen Rizzoa ägo i flera generationer

Villan byggdes i slutet av 1800-talet och har varit i familjens Rizzos ägo i flera generationer. Från början var det en gård som bestod av en huvudbyggnad och stall, och övriga byggnader fungerade som lager. De nuvarande ägarna Lisa och Gaetano Rizzo har valt att öppna upp deras hem tull turister, och har därför totalrenoverat villan, men samtidigt lagt vikten på att bevara känslan av att bo på en herrgård på landet. Familjen erbjuder inkvartering i dubbelrum, junior suiter och lägenhet.

Läs mer om Villa Rizzo - Masseria della Nocciola

Trevlig och familjär atmosfär

Signor Rizzo som arbetade som apotekare i Positano på Amalfikusten (ett jobb sonen Roberto tagit över) är nu pensionerad, och bor med sin fru på familjens lantställe. Detta ger en behagligt familjär atmosfär och du blir väl omhändertagen av både paret, samt den trofasta personal som tar hand om både gäster och alla de fina djur som bor på stället och bidrar till atmosfären.

Mitt i en fruktplantage

Hela området är inhägnat med ingång via en stor järngrind efter en lång uppfart. Därifrån åker du upp genom den stora fruktplantagen, som primärt består av hasselnötsbuskar, innan du kommer till parkeringsplatsen och till de olika byggnaderna som idag utgör Masseria della Nocciola.

Flera byggnader

I den första byggnaden på vänster sida om parkeringsplatsen, finner du Villa Rizzos kontor och reception på första våningen. Andra våningen är inrett med dubbelrum och junior suiter. På höger sida av uppfarten ligger en röd byggnad, som är inredd med dubbelrum och junior suites. Bakom den ligger huvudbyggnaden, som delvis är familjen Rizzos privata hem, men också sällskapsrum med öppen spis och frukostrum med bibliotek. I denna byggnaden finns även några rum samt de två lägenheter, som är på två våningar och med privat ingång via den lilla terrassen där gårdens påfågel ofta ses.

Smakfull restaurang

I huvudbyggnadens vardagsrum ligger den vackert inredda restaurangen. Fram till för några år sedan drev familjen själv restaurangen, men nu har en ny kökschef tagit över, och han har som mål att åtminstone få en stjärna i Michelin-guiden inom en snar framtid. Restaurangen är stängd på måndagar, och kan också stängas om det förekommer privata arrangemang som bröllop eller andra stora familjefester. Det är dessutom möjligt att delta i matlagningskurser som arrangeras mot förfrågan. På sommaren har man lite då och då, jazz-konserter vid poolen, där även publik utifrån är välkomna.

Sjö med gäss, och pool med utsikt

Bakom huvudbyggnaden ligger en liten sjö som är flitigt besökt av vildgäss, vilka du kan möta överallt i området. Det är också här, i omedelbar närhet som det finns en stor pool (krav på badmössa) med underbar utsikt över det vackra området som präglas av berg och många trevliga landsbyar.

Wellness-center och SPA

I februari 2009 öppnade Villa Rizzo sitt nya wellnesscenter. Här kan alla över 18 år, samt barn från 12 år i föräldrars sällskap, kostnadsfritt ta del av träningsfaciliteter och mot betalning använda bastu, spa-möjligheter och få massage.

Bo bra, enkelt och bekvämt

Villa Rizzo erbjuder inkvartering i både dubbelrum, junior suiter och lägenheter. Rummen är fina, men enkelt inredda, och husets herre har själv snickrat de vackra sänggavlarna av material han har funnit i området. Rummen har aircondition, värme i de kalla månaderna, wifi, telefon, satellit-TV, samt badrum med toalett, dusch eller badkar samt hårfön. Några rum har balkong eller terrass, men det kan inte garanteras.

Läs om l√§genheterna på Villa Rizzo - Masseria della Nocciola

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Villa Rizzo - Masseria della Nocciola

Läs personliga omdömen av Villa Rizzo - Masseria della Nocciola som ligger i Kampanien. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Villa Rizzo - Masseria della Nocciola. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 9 omdömen från Villa Rizzo - Masseria della Nocciola

Mycket bra!

Allting fungerade och trevlig personal

Läs mer

Bedömning av Villa Rizzo - Masseria della Nocciola

Läs mer

Villa Rizzo - lugn och ro

Vi var 4 personer som bodde på Villa Rizzo i en vecka.
Stället låg i en nöt-plantage och det var en härlig bas för våra utflykter till närliggande småstäder, Salerna och inte minst Amalfikusten.

Läs mer

Fantastiskt

Det är ett perfekt läge, och en fantastisk atmosfär på RIZZO. Personalen är trevlig, inkl. Hr Rizzo själv, vi njöt av både restaurangen, poolen, och utsikten från ett smakfullt och rent rum. Superbra vistelse.

Läs mer

Tredje gången

Det är tredje gången vi har spenderat några dagar på Villa Rizzo. Läget är centralt mellan flygplatsen i Napoli och många av de syditalienska städerna och sevärdheterna, vilket gör stället idealt. Det är mycket charmigt med härliga rum och möjlighet för utmärkt mat. Personalen är flinka och flera talar utmärkt engelska, om italienskan kniper. Kan varmt rekommenderas.

Läs mer

Bedömning av Villa Rizzo - Masseria della Nocciola

Läs mer
 
search map