Semesterbostäder & hotell i Salerno

 
Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Hamnstaden Salerno är rätt översedd som utflyktsmål av de turister som reser till Amalfikusten. Detta är både på gott och ont.

”Gott” för att de turister som väljer att besöka staden i stort sett känner sig som stadens enda turist. Att staden är en hamnstad ska man inte låta sig skrämmas av eftersom här finns både en lång vacker hamn/strandpromenad och ett trevligt större centrum med massor av goda matställen och shoppingmöjligheter.

”Ont” för att man rent faktiskt går miste om något. Salerno skälls ofta ut i diverse guideböcker - om den överhuvudtaget nämns då det ofta är den närliggande och kända Amalfikusten som stjäl första sidan och därmed turisternas intresse. Staden har också en marknad var man kan göra bra och billiga fynd.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Det kan rekommenderas att ta vägen förbi någon av stadens turistkontor. Staden har två kontor en som är ämnad för hela provinsen denna finner du vid torget ”Piazza Flavio Gioia” och en som är mer specialiserad på Salerno stad och kommun som är placerad på huvudgatan Corso Vittorio Emanuele inuti gallerian (Galleria Capitol). På båda ställen kan du få personlig service, diverse broschyrer och en karta över staden kan rekvireras.

Motorvägen som förbinder Nord- och Syditalien går strax förbi Salerno och staden är därför också ett perfekt stopp för dem som är på väg i den ena eller den andra riktningen.

Läs mer om Salerno

Varje år i september hålls det en stor Pizzafestival ”Festa della Pizza” på en större plats lite utanför staden var det varje kväll tänds pizzaugnar i de många pizzastånden medan up-coming och berömda italienska musikstjärnor gästar scenen. Mer syditalienskt blir det nästan inte.

Dölj texten
 
 

Rekommendationer till dig

Hotel Sette Archi

Ameglia, Ligurien

Hotel Leopold

Moneglia, Ligurien

Residence Orchidea

Diano Marina, Ligurien

Populärt i Campania

Due Relais

Vietri sul Mare

search map