Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mest populära städer och område

Mer information till din resa till Campania

Campania, belägen i den sydvästra delen av landet, mellan grannregionerna Lazio, Molise, Apulien och Basilicata, är en av de mest befolkningsrika regionerna i Italien, med nästan 6 miljoner invånare. Storstaden Napoli, belägen i den nordvästra delen av regionen, är regionens huvudstad med knappt 1 miljon invånare.

Regionen Campania, är framförallt känd för sina vackra kulturlandskap och sin enastående natur, såsom du kan uppleva den på ön Capri, på den vackra Amalfikusten och vid vulkanen Vesuvius; sina rika arkeologiska fynd från antiken, såsom de förhistoriska städerna Pompei, Herculaneum och Paestum; och för sin allsidiga gastronomi, som både berättar om några av de mest klassiska italienska rätterna (pizzan sägs t.ex. vara uppfunnen i regionshuvudstaden Napoli) och mer exotiska rätter, som ursprungligen kom till regionen från andra världsdelar och andra kulturer.

Ett av de mest populära resmålen i regionen är den vackra Amalfikusten, som av många betraktas som en av Europas vackraste kuststräckor. Här kan du inte bara uppleva ett av Italiens mest spektakulära kulturlandskap, men också en pärlrad av gamla, charmiga småstäder, såsom Ravello, Amalfi och Positano. Ett annat populärt resmål är Sorrentohalvön, med utsikten över Napolibukten och vulkanen Vesuvius.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Regionens berömda förhistoriska städer, Popmei, Herculaneum och Paestum tillhör några av de största arkeologiska sevärdheterna i Italien. Paestum bjuder på ett praktfullt doriskt tempel, som bär vittnesbörd om grekernas närvaro under antiken; i Pompei kan du uppleva ruinerna av en romersk provinsstad, som belv fullständigt begravd under ett katastrofalt utbrott av vulkanen Vesuvius år 79 e.Kr.; och i Herculaneum kan du gå på upptäcktsfärd mellan ruinerna av en blomstrande romersk stad, som liksom Pompei begravdes i aska från Vesuvius vulkanutbrott i augusti 79 e.Kr.

Och så har vi självklart regionshuvudstaden Napoli - pizzans hemstad och södra Italiens huvudstad - som är en märkvärdig blandning av nytt och gammalt, kaos och ordning. Här kan du bland annat besöka Italiens arkeologiska Nationalmuseum, Duomon, Castel Nuovo, det kungliga palatset och mycket mer.

>>> Få mer information om en semester i Campania här

 
search map