Semesterbostad i Ravello på Amalfikusten

Villa Scarpariello Relais

 
Villa Scarpariello Relais är inte tillgänglig i dagsläget
Villa Scarpariello Relais är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Ravello här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den fantastiska placeringen betyder att det enda ljud du hör är vågorna som slår mot klipporna precis som varje hörn är ett äventyr men bildsköna vyer över havet och den imponerande kusten. Ta chansen och gör vistelsen på Amalfikusten till något helt speciellt.

En fantastisk och "omöjlig" placering

Huvudattraktionen är det gamla normanska torn som är den centrala punkten för hela stället som totalt består av tre byggnader som är byggda in i klipporna under vägen. Den fantastiska positionen betyder att det enda ljud man hör är vågorna som slår mot klipporna och utsikten över havet och kusten är magnifik.

Läs mer om Villa Scarpariello Relais

Villa Scarpariello ägs idag av Prins Luigi D´Angerio från Sant' Agata som bor på stället under kortare eller längre perioder. Själva tornet är ett litet museum med dokument över Scarpariellos spännande historia (tornet är ej öppet för gästerna, men man kan alltid hoppas att personalen gör ett undantag...).

Villans historia

Villa Scarpariello har varit skådeplats för många intressanta händelser. Det var bl.a. här som den italienska kungen Vittorio Emanuele III år 1944 övergav makten till sin son Umberto, och det var även här som Jacqueline Kennedy höll semester med sina barn år 1962 och vid ett senare tillfälle presenterade stället för sin man, presidenten John F. Kennedy.

Idag är Villa Scarpariello inrett med lägenheter och hotellrum (se separat beskrivelse för Hotel Villa Scarpariello) och drivs av samma familj som äger det närliggande Hotel Villa San Michele. För bara några få år sedan var stället nästintill en ruin men med hjälp och hårt arbete lyckades man att renovera stället till ett fantastiskt semesterparadis där man lagt stor vikt vid att respektera ställets historia och tradition.

Faciliteter

Förutom de fint inredda lägenheterna finns det en liten reception, parkering (på andra sidan kustvägen), pool med havsvatten, möjlighet att bada från klipporna, gemensamma terrasser där det bl.a. serveras frukost (mot betalning) samt uthyrning av speedbåtar för att kunna utforska den spännande Amalfikusten. Vill man köra till de närmaste städer längs kusten är det 1,5 km till Amalfi och ca. 1,7 km till Minori.

Lägenheterna

Alla lägenheter är utrustade med balkong eller terrass med havsutsikt, satelit-TV, telefon, aircondition, badrum med dusch eller badkar samt kök med spis (4 kokplattor) och kylskåp. På grund av läget är Villa Scarpariello inte anpassat för gångbesvärade då det finns flera gångar, stigar och flertalet trappor.

Lägenheterna på Villa Scarpariello Relais

Tvårumslägenheten Wagner med 3 sovplatser

Består av ett enkelrum och ett dubbelrum båda med havsutsikt. Det finns ett litet kök, badrum / toalett samt en liten terrass med bord och stolar.

Tvårumslägenheten Suite Regina med 2 sovplatser

Är en trevlig läghenhet inredd med många antikviteter. Den består av ett uppehållsrum med öppen spis, matbord samt utgång till en balkong med havsutsikt. Vidare finns det ett sovrum med dubbelsäng och havsutsikt, kök med litet matbord samt badrum med toalett och dusch.

Trerumslägenheten Luigi med 4 sovplatser

Är en av de tre lägenheter som ligger i själva huvudbyggnaden på 4:e våningen. Består av ett stort uppehållsrum med matbord, soffa och öppen spis samt utgång till en balkong med havsutsikt. Det finns två sovrum, kök med microvågsugn och ett litet matbord samt badrum med toalett och badkar.

Fyrarumslägenheten Elena med 5 sovplatser

Är en av de tre lägenheter som ligger i själva huvudbyggnaden på 3:e våningen. Den består av ett mindre uppehållsrum med matbord och soffa samt utgång till en balkong med havsutsikt. Det finns ett enkelrum med utgång till en balkong med havsutsikt, ett dubbelrum med utsikt och ett dubbelrum med fönster mot gången, kök samt badrum med toalett och badkar.

Fyrarumslägenheten Emanuele med 6 sovplatser

Är en av de tre lägenheter som ligger i själva huvudbyggnaden på 2:e våningen. Består av ett mindre uppehållsrum med matbord och soffa samt utgång till en balkong med havsutsikt och en mindre matplats. Det finns tre sovrum varav ett med balkong och havsutsikt, ett med fönsterutsikt och ett med fönster mot gången, kök samt badrum med toalett och dusch.

Dölj texten
 
 

Gästomdömen av Villa Scarpariello Relais

Läs personliga omdömen av Villa Scarpariello Relais som ligger på Amalfikusten. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Villa Scarpariello Relais. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 2 omdömen från Villa Scarpariello Relais

Fantastiskt ställe!

Villa Scarpariello är ett fantastiskt ställe! Det är en helt unik atmosfär och stämning här som jag inte upplevt någon annanstans.
Vi bodde i två lägenheter men använde flitigt den stora terrassen under citronträden :-). Fastän att det var nästan fullt i både lägenheter och hotellrum, kändes det ofta som om man hade hela stället för sig själv, för det finns så många små och stora terrasser där man kan hitta sitt eget favoritställe. Den enda platsen där man kände av att vi var många gäster var vid poolen, där det inte alltid fanns tillräckligt med solstolar till alla.
Något som är helt unikt är att hotellet också har sin egen lilla brygga varifrån man kan hoppa i direkt i Medelhavet.
Det är också skönt att stället har sin egen parkeringsplats.
Personalen är ett kapitel för sig. Vilken service! De hjälpte oss både med allt det praktiska och med tips på att hyra båt och för restaurangbesök.
Vi åt frukost på stället ett par gånger, det var mycket bra, och restaurangen har liksom alla andra ställen i villan en enastående utsikt.

Läs mer

Bedömning av Villa Scarpariello Relais

Läs mer

Bedömning av Villa Scarpariello Relais

Läs mer

Bedömning av Villa Scarpariello Relais

Läs mer
 
search map