Hotell i Ravello på Amalfikusten

Villa Piedimonte

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Hotel Villa Piedimonte ligger så att säga på "toppen av världen" i bergsstaden Ravello med en fantastisk utsikt över den lilla byn Torello och Amalfikusten. Det vill bara ta dig ca 5–10 minuter att gå in till Ravellos centrum med Domkyrkoplatsen och den berömda trädgården i Villa Rufolo, som är en av stadens största dragplåster. Om du vill besöka "oändlighetsterrassen" i Villa Cimbrone ska du räkna med 20–30 minuters vacker promenad mellan gamla villor och med fantastiska. Båda dessa panorama trädgårdar är öppna för publiken - mot avgift och är absolut värt ett besök.

Du har kommit till musikens stad

Ravello är en gammal medeltida stad som även är känd som musikens stad. Den ligger på en klippa högt över Amalfi och har flera mysiga gator. vackra trädgårdar och oförglömliga utsikter över havet och Amalfikusten. Ravello är det perfekta stället upplagd för en romantisk semester och har samtidigt ett stort urval av bra 4–5 stjärniga hotell. Varje år i sommarsäsongen hålls det en berömd klassisk musikfestival i Villa Rufolos trädgård där du har en härlig vy över kusten. Ett stenkast från hotellet har du stadens kännetecken nämligen det moderna auditorium som är ritat av den nu avlidne arkitekten Oscar Niemeyer.

Utforska Amalfikusten till fots eller med bil

Ravello har ett bra utgångsläge för dig som vill utforska Amalfikusten. Det är lätt att komma till andra kända byar och städer som Amalfi och Positano men även till ön Capri. Du kan antingen välja att köra runt längs kusten men du bör vara medveten om att trafiken kan vara en utmaning precis som möjligheten att hitta parkering och så har vi de delar som heter ZTL-zoner där det är förbjudet att köra in. Ett bra alternativ kan vara att ta sig runt med offentlig transport och det kör buss från Ravello till Amalfi ca en gång i timmen. Om du hör till de aktiva passar Ravello dig bra eftersom du kan vandra mellan städerna. Från Villa Piedimonte vill det t.ex. ta dig mer än en god halvtimme att gå ner till staden Minori som ligger vid havet. Glöm bara inte att ta flera pauser under tiden så att du kan njuta ordentligt av den vackra utsikten. I Minori kan du besöka den romerska villan, ta en simtur i havet eller slå dig ner på en mysig uteservering och njuta av något gott att dricka innan det blir dags att bege sig tillbaka till hotellet.

Läs mer om Villa Piedimonte

Njut av den fantastiska utsikten från poolen

Villa Piedimonte är en gammal vill som bjuder på en avslappnad atmosfär och som ligger med ett kort gångavstånd till ett bra urval av restauranger och caféer. Från poolen har du en fantastisk utsikt över bergen och kusten så om vi får gissa något tror vi att du kommer att tillbringa mycket av din tid här uppe. Förfriskningarna, när det blivit dags för dessa kan du inhandla i baren. Det finns flera gemensamma terrasser i området där du kan slå dig ner med en bra bok. Hotellet är inrättat i en modern och minimalistisk stil och den hjälpsamma personalen står alltid redo att hjälpa dig med dina önskningar och frågor. Det finns Wi-Fi på hotellet och ett begränsat antal parkeringsplatser. Skulle du inte hitta plats finns det ett parkeringshus under Auditoriet som du har ganska nära inpå.

Du bor i ljusa och moderna rum

Här finns totalt 22 rum som är förhållandevis rymliga, i flera kategorier där de flesta har balkong eller terrass. Alla har Sat-Tv, aircondition, minibar, telefon, kassafack och badrum med toalett, dusch eller badkar samt hårtork. Enstaka suiter har även jacuzzi.

Läs om rummen på Villa Piedimonte

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map