Hotell i Ravello på Amalfikusten

Il Ducato di Ravello

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Du hittar den gamla, renoverade landegendomen Il Ducato di Ravello mitt i stadens hjärta. Tillhörande till stället är ett par fina terraser och en grön trädgård, och du har vacker utsikt tvärs över Dragedalen mot landsorterna Scala och Pontone. Samtidigt bor du bara ett stenkast från domkyrkan, där du dessutom hittar ett fint urval av restauranger, caféer och butiker, samt stadens berömda Villa Rufolo.

Villa Rufolo har en lång historia, som går hela vägen tillbaka till Medeltiden. Den är omgiven av en stor och mycket spektakulär park, som är öppen för allmänheten, och där självaste Richard Wagner lät sig inspireras att skriva andra akten av operan Parsifal år 1880. Den händelsen kommer aldrig glömmas, och tack vare Wagner, har Ravello blivit utnämnd till Musikens stad och centrum för klassisk musik i lokalområdet. Under sommaren håller man stora klassiska konserter på en utomhusscen mitt i Villa Rufolos trädgård, och resten av året håller man konserter av mindre skala i själva villan.

Il Ducato di Ravello är granne till stadens stora parkeringsplats, som ligger på sluttningen precis under domkyrkan, så kommer du i bil, finns det goda parkeringsmöjligheter i området - även om det inte är gratis. Det är också här som stadens veckovis återkommande marknad avhålls varje tisdag klockan 8-13, och det är ju alltid spännande att gå på inköp med de lokala husmödrarna.

Starta din dag med god frukost och en fantastisk utsikt

Det lilla B&B är fint, men enkelt inrett i den för området traditionella stilen. Ägaren Pietro, ser till at du snabbt känner dig som hemma, och gör sitt yttersta för att du ska få en bra semester. Den höga servicen innebär, att stället redan har många stamgäster. Har du frågor om området, eller om utflyktsmöjligheter, kan du naturligtvis ställa dem i receptionen, men du har också Ravellos turistinformation bara några få steg utanför dörren. På Il Ducato di Ravello kan du äta din frukost på den lilla trevliga terrassen, men utsikt över Dragedalen. Under dagens lopp, kan du köpa förfriskningar och lättare snack i baren, men om du har behov av en större måltid hänvisas du till en av stadens många restauranger. Det är gratis wifi på stället, men var uppmärksam på att det inte alltid fungerar optimalt här uppe i bergen.

Läs mer om Il Ducato di Ravello

Rena och rymliga rum

Det finns endast 6 rum på Il Ducato di Ravello. De är alla olika i storlek och inredning, då de gamla murarna ger en naturlig begränsning. Rummen är fina och enkla, med bra komfort. Vissa rum har balkong, men alla har aircondition, sat-TV, skrivbord, minibar, kassaskåp, wifi, och badrum med toalett, dusch och hårfön.

Läs om rummen på Il Ducato di Ravello

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map