Semesterbostad i Ravello på Amalfikusten

Hotel Villa Scarpariello

 
Hotel Villa Scarpariello är inte tillgänglig i dagsläget
Hotel Villa Scarpariello är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Ravello här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den fantastiska placeringen betyder att det enda ljud du hör är vågorna som slår mot klipporna precis som varje hörn är ett äventyr men bildsköna vyer över havet och den imponerande kusten. Ta chansen och gör vistelsen på Amalfikusten till något helt speciellt.

En fantastisk och "omöjlig" placering

Huvudattraktionen är det gamla normanska torn som är mittpunkten för hela stället som totalt består av tre byggnader som är byggda in i klipporna under vägen. Det fantastiska läget betyder att det enda ljud man hör är böljorna som slår mot klipporna och utsikten ut över havet och kusten är magnifik.

Läs mer om Hotel Villa Scarpariello

Villa Scarpariello ägs idag av Prins Luigi D´Angerio från Sant' Agata som bor på stället under kortare eller längre perioder. Själva tornet är ett litet museum med dokument över Scarpariellos spännande historia (tornet är ej öppet för gästerna, men man kan alltid hoppas att personalen gör ett undantag...).

Villans historia

Villa Scarpariello har varit skådeplats för många intressanta händelser. Det var bl.a. här som den italienska kungen Vittorio Emanuele III år 1944 övergav makten till sin son Umberto, och det var även här som Jacqueline Kennedy höll semester med sina barn år 1962 och vid ett senare tillfälle presenterade stället för sin man, presidenten John F. Kennedy.

Idag är Villa Scarpariello inrett med rum och lägenheter (se Villa Scarpariello Relais) och drivs av samma familj som äger det närliggande Hotel Villa San Michele. För bara några få år sedan var stället nästintill en ruin men med hjälp och hårt arbete lyckades man att renovera stället till ett fantastiskt semesterparadis där man lagt stor vikt vid att respektera ställets historia och tradition.

Faciliteter

Det finns en liten reception, gratis parkering (på andra sidan kustvägen), pool med havsvatten, möjlighet att bada från klipporna, gemensamma terrasser där det bl.a. serveras frukost (mot betalning) samt uthyrning av speedbåtar för att kunna utforska den spännande Amalfikusten. Vill man köra till de närmaste städer längs kusten är det 1,5 km till Amalfi och ca. 1,7 km till Minori.

Hotellrummen

Det finns totalt 6 rum som alla är olika inredda. De ligger i olika byggnader i området men alla har fin havsutsikt. De är dessutom alla utrustade med satelit-TV, telefon, aircondition, badrum med dusch eller badkar och toalett. Två av rummen har balkong och två har terrass men detta kan inte förbeställas. Pågrund av läget är Villa Scarpariello inte att rekomendera åt gångbesvärade då all transport i området försigår till fots via små stigar och trappor.

Dölj texten
 
 
search map