Hotell i Ravello på Amalfikusten

Hotel Villa Maria

Gästerna på Villa Maria kan använda poolen på systerhotellet Giordano Avkoppling vid poolen på systerhotellet Giordano Ska du gifta dig kan det arrangeras på Villa Eva som ligger nära Villa Maria
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Villa Maria ligger mindre än 10 minuters promenad från domkyrkan i Ravello, som är en av de mest romantiska städerna på hela Amalfikusten. Ravello är en liten bergsstad som ligger ca 350 m ö h, så utsikten ned över kusten är imponerande, vilket även gäller den från Villa Maria. Staden har smala, mysiga gågator och en hel del trappor p g a nivåskillnaderna, så om du önskar bo i Ravello bör du vara hyfsat rörlig.

Utsikten över havet och byarna Pontone och Scala

Villa Maria ligger i en härlig trädgård på Ravellos norra sida med utsikt över byarna Pontone och Scala, på andra sidan Drakdalen. Stället är perfekt för romantiska par som önskar en avslappad semester med hög kvalitet. Om du fortsätter på Via Santa Chiara når du, på endast ett par minuter, trädgården utöver alla de andra, nämligen Villa Cimbrone.

Klassiska utomhus koncerter

Ravello är även känt som musikens stad och om du befinner dig här under sommarhalvåret bör du inte missa en av de stora utomhuskoncerterna som hålls i trädgården tillhörande Villa Rufolo, som har ingång från domkyrkan.Här spelas klassisk musik i mindre skala flera gånger i veckan och året runt, och dessa koncerter föregår normalt också i Villa Rufolo, dock inomhus, och du kan nästan alltid köpa biljetter vid ingången.

Koppla av på terrassen

Hotel Villa Maria ligger i en historisk villa som tidigare tillhörde en romersk adelsman. I dag ägs hotellet av en av de lokala från Ravello. Stället har blivit renoverat ett flertal gånger genom åren och idag är stilen en mer tillämpad Art Deco. Både service och gästfrihet står högt på listan och du kommer säkert att känna dig hemma i dessa trevliga omgivningar.

God frukost med härlig utsikt

Om sommaren serveras den härliga frukostbufféen ute i trädgården, vilket ger dig möjlighet att njuta av den enastående utsikten över Amalfikusten, samtidigt som du dricker ditt morgonkaffe. Glöm inte att be om en färsklagad cappuccino från baren. Om du är i behov av lugn och ro kan du alltid njuta av tillvaron på panoramaterrassen där det finns bord och stolar samt solsängar. Här kan du också få serverat förfriskningar och lättare snacks.

Ett dopp i poolen eller bröllop med utsikt

Om du har lust till en simtur är du mer än välkommen att besöka Villa Marias systerhotell Giordano som ligger ca. 5 min bort (till fots) i riktning mot domkyrkoplatsen. Poolen är 10x20 m och här finns både solbäddar och parasoller som du fritt kan nyttja, när du bor på Villa Maria. Det är även här på Hotel Giordano du har möjlighet att parkera din bil, om du inte kommer med offentlig transport vill säga och vi vill göra dig uppmärksammad på att det inte är möjligt att köra ända fram till Villa Maria. Ska du hålla en storslagen fest eller rent av går i tankar om giftemål kan det arrangeras på Villa Eva som ligger sidan om Villa Maria, och där den stora parken med utsikt över kusten ger fantastiska ramar för en oförglömlig fest.

Njut av smaken av den den ekologiska trädgården

Villa Maria har två barer. En finns i trädgården under trädens skugga och med en fantastisk utsikt över kusten, den andra hittar du i självaste villan. Restaurangen i trädgården är välbesökt under sommaren också från gäster utifrån, men här finns även en inomhus restaurang om vädret mot fömodan skulle visa sig från sin sämsta sida. De flesta av grönsakerna som används kommer fån hotellets ekologiska köksträdgård som ligger ett par hundra meter bort i riktning Villa Cimbrone. Under tidiga morgontimmar kan du se trädgårdsmästaren när han pysslar om sina små skötebarn. För den goda saken skull vill vi berätta att det kommer en hel del gäster utifrån som gärna vill äta på restaurangen, men på kvällarna brukar det oftast vara lugnt och skönt.

Läs mer om Hotel Villa Maria

Eleganta och rymliga rum

Det finns totalt 23 eleganta rum och suiter på hotellet. Det ena är inte det andra likt eftersom vi pratar om en gammal villa. Alla rum är klassiskt inredda med modern komfort. Enstaka rum har en liten balkong eller terrass och alla har aircondition, satellit-Tv, saftybox, minibar, skrivbord och badrum med toalett, dusch eller badkar samt hårfön och toalettartiklar.

Läs om rummen på Hotel Villa Maria

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map