Hotell i Ravello på Amalfikusten

Hotel Villa Cimbrone

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Hotel Villa Cimbrone ligger på den romantiska bergsstaden Ravello's yttersta punkt, och från den världsberömda "oändlighetsterrassen" har du en oförglömlig utsikt över hela Amalfikusten. Historiskt sett ska vi helt tillbaka till medeltiden, och när det kommer till själva hotellet och inte minst den underbara trädgården, då kan vi tacka en engelsk adelsman som köpte stället i slutet av 1800-talet.

Kändisarnas gömställe

Ursprungligen fungerade villan inte som ett hotell utan som ett omtyckt samlingsställe för dåtidens nobaliteter, bl a medlemmar i den berömde brittiske Bloomsbury-gruppen med namn som Keynes och Virginia Wolf. En annan kändis, som sökte sig till villan för att få lugn och ro långt bort från intensiva paparazzi's var den legendariska Greta Garbo, och idag kan du fortfarande bo i Greta Garbo suiten.

Ett familjeägt hotell i tre generationer

Villa Cimbrone togs senare över av den lokala familjen Vuilleumier, som faktiskt än i dag bor i en del av villan. För några år sedan genomgick den vackra byggnaden en genomgripande renovering och i samband med detta passade man på att ta ett par privata rum och gjorde om dessa till hotellrum, och idag finns här totalt 19 rum. Samtidigt byggde man ett vackert orangeri där du idag hittar hotellets café och anlade en, till allas vår glädje, stor pool ute i trädgården. Hotellets berömda restaurang, som heter Il Flauto di Pan, fick sin första stjärna i den kända Michelinguiden år 2015. Här kan du glädja dig åt välkomponerade rätter och utsökta viner.

Läs mer om Hotel Villa Cimbrone

En omtyckt och exklusiv plats att fira bröllop på

Genom de senaste åren har Ravello blivit en av de mest populära platserna när det handlar om bröllop, och då pratar vi globalt. Mycket beror säkert på att den lilla romantiska staden, med endast 2 500 invånare, kan erbjuda inte mindre än fyra 5-stjärniga hotell som alla är inrättade i historiska herrskapsvillor och med fantastiska omgivningar. Ravello är dessutom något av kontrasternas stad och det är inte helt ovanligt att du får uppleva lokala herdar som vallar sina får vid sidan av en helikopter som landar, omgiven av säkerhetsfolk. När det kommer till bröllop står Villa Cimborne högt upp på listan över romantiska platser, men det kräver också en tung plånbok.

Du befinner dig i paradisets trädgård

Parken som omger Villa Cimbrone är anlagd i engelsk stil och kan besökas under dagen, mot betalning. Det största dragplåstret är utsikten från den fantastiska terrassen som får de flesta att tappa hakan. Lyckligtvis är mängden turister begränsat, vilket beror på att villan ligger en kvarts promenad från Domkyrkoplatsen och om du inte anländer i helikopter är "apostlarhästarna" faktiskt det enda sättet att tas sig till villan på. Om du bor på hotellet har du parken för dig själv både morgon och kväll och vad kan vara bättre än att få starta eller avsluta dagen men en utsikt som denna.

Även om Villa Cimbrone först och främst är ett privat hem, och det är just detta de vill att deras gäster ska få uppleva, har du naturligtvis all den service du kan förvänta dig på ett hotell i den kategorien. Så har du frågor och önskemål kontakta receptionen så hjälper de dig så gott de kan. Det finns gratis Wi.Fi på hela hotellet. Kommer du med bil bör du vara uppmärksammad på att det inte är möjligt att köra ända fram utan du kan parkera (mot betalning) uppe på Domkyrkoplatsen. Härifrån till hotellet tar det som sagt ca 15 min till fots (trappor och stigar). Du kan avtala med hotellet så hämtar de ditt bagage i sin specialkonstruerade hotellbil.

Bo i klassiska och rymliga rum

Hotel Villa Cimbrone har endast 19 rum i olika kategorier. Rummen är alla olika eftersom man har var tvungen att respektera de gamla murarna. Du har utsikt över trädgården och/eller havet och en del rum har egen balkong eller terrass. Alla rum är klassiskt och elegant inredda med huvudvikt på antikviteter från 1800 och 1900-talet och flera rum har fresker i taket. De är alla utrustade med aircondition, Sat-TV, musikbibliotek, kuddmeny, kassafack, minibar, fri Wi.Fi och skrivbord. Badrummen är dekorerade med de berömda Vietri kaklet och har dusch eller badkar samt hårtork.

Läs om rummen på Hotel Villa Cimbrone

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map