Hotell i Ravello på Amalfikusten

Hotel Parsifal

 
Hotel Parsifal är inte tillgänglig i dagsläget
Hotel Parsifal är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Ravello här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Bo i en tidsmaskin och hör historiens vingslag

När du går in genom dörrarna till Hotel Parsifal, är det som att träda in i en tidsmaskin. Även när det är vindstilla, kan du höra historiens vingslag bakom varje hörn, och dem finns det många av i detta gamla kloster. Historien börjar redan 1288, och stället har varit ett aktivt kloster i många hundra år. Byggnaden är fortfarande i kyrkans ägo, och det har gjort det svårt att inreda ett modernt hotell, men de har ändå lyckats en god bit på vägen, även om inredningen får uppfattas som spartansk.

Det har varit ett hotell på stället sedan 1948 och Hotel Parsifal styrs av den sympatiska familjen Mansi som kommer från Ravello, och det är oftast den äldsta brodern Antonio som du möter i receptionen. Hotel Parsifal har i många år varit en favorit bland resenärer i området, och har därför många stamgäster som också blivit vänner till familjen. På taket finns en härlig solterrass med solstolar och dusch, där du kan njuta av tillvaron samtidigt som du häpnas av den fantastiska utsikten mot grannbyn Scala, bergen och havet.

Läs mer om Hotel Parsifal

I själva huvudbyggnaden finner du den lilla receptionen där inte mycket har ändrats sedan hotellet öppnade. Det finns ett litet vardagsrum, bibliotek och en bar, där du kan köpa förfriskningar under dagens lopp, och så finns naturligtvis den trevliga restaurangen där du har möjlighet för att äta inomhus under de kallare perioderna, men också ute på den lilla terrassen när vädret tillåter - och därifrån har du en helt gudomlig utsikt. Vi vill uppmärksamma att urvalet i restaurangen är begränsat under vinterperioden, och heller inte håller samma nivå som under högsäsongen.

Som en målning

Den gamla pittoreska klostergården med den lilla fontänen och alla blommor är avskärmad mot omvärlden av en en hög mur, och om du inte visste bättre, så skulle du bara gå förbi. Men har du ögonen med dig, stannar du nog upp, och kikar nyfiket in, för det är ett rent konstverk som möter dig på Hotel Parsifal. Utsikten, både från den lilla gårdsträdgården, den gemensamma terrassen, men också från restaurangen på hotellet är makalös, och här kan du spendera många timmar bara med att titta. Det är inte för intet som Hotel Parsifal har blivit fast tillhåll för många mindre konstnärsgrupper, för bättre motiv finns knappt att hitta. Om vi skruvar tillbaka tiden till 1890, så skulle du också kunna möta konstnärsparet P.S. och Marie Krøyer. De var på bröllopsresa i Ravello, där de bodde några månader, lite längre upp längs vägen, och P.S. Krøyer målade hela 30 tavlor där, som idag kan avnjutas på danska konstmuseum.

Kontrasternas stad

Hotel Parsifal ligger precis vid det lilla torget Piazza Fontana, där det finns flera trevliga caféer med utomhusservering, och det tar endast 5-10 minuter att gå till domkyrkan och Villa Rufolo. Det är också från Piazza Fontana som du kan gå direkt in i det trevliga, och mycket lokala, området som heter Lacco, där du bland annat hittar en liten supermarknad. Fortsätter du den korta turen upp i bergen, kan du nästan inte undvika att möta herdarna med deras får, eller du åsnor som än idag transporterar byggmaterial runt om i området. Det är också från Piazza Fontana vägen leder upp till tre av de 5-stjärniga hotellen i stan, och om du har lust, kan det varmt rekommenderas att dricka en kopp kaffe eller ett glas vin på en av de fina terrasserna, för här råder en helt unik stämning. Du kan också vara lycklig att få se ett bröllop i den lokala kyrkan och se de stora limousinerna stå och vänta på de mycket prominenta gästerna som ofta bor i området. Ja, Ravello är om något kontrasternas stad.

Gå i kloster med viss bekvämlighet

Det lilla hotellet har endast 17 rum fördelade i olika byggnader, som ligger runt om klostergården. Rummen finns i flera olika kategorier, och alla är fint men enkelt inredda med flera tjänster, som telefon, sat-TV, kassaskåp, minibar, badrum med toalett, dusch eller badkar och hårfön. Några rum har hel eller delvis utsikt över havet. Från de övriga rummen är det utkik mot staden, bergen eller klostergården. Det finns en del trappor på hotellet, så det är en fördel at inte vara rörelsebesvärad.

Speciella erbjudanden

Från november til och med mars får du en gratis övernattning, om du beställer minst 7 nätter, och du får också en gratis middag (exkl dryck) på ankomstdagen.

Vistelse på Hotel Parsifal är med minimum krav på 3 nätter.

Dölj texten
 
 
search map