Hotell i Ravello på Amalfikusten

Hotel Graal

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Hotel Graal ligger i centrum av den gamla medeltida staden Ravello, som också är känd som "musikens stad". Ravello ligger i kuperad terräng, på en bergstopp cirka 350 meter ovanför Amalfikusten, och är en av områdets mest romantiska städer, full av små gator, fantastiska parker och trädgårdar och förtrollande utsikter över Medelhavet. Det är en perfekt plats att åka till, om du önskar dig en avslappnande semester och ett bekvämt övernattningsställe med en oförglömlig utsikt.

Musikens stad

Under sommaren, är Ravello värd för en stor utomhus-festival med primärt klassisk musik. Den tar plats i parken vid Villa Rufolo, som har ingång från torget framför domkyrkan. Av samma anledning bygger man varje år en "svävande" glas-scen, så att den betagande utsikten över Amalfikusten bildar en spektakulär kuliss bakom orkestern. Resten av året sker det också klassiska konserter fler gånger i veckan, dock av något mindre dimension, och de avhålls primärt inne i Annunziata Historic Building.

Världen ligger framför dina fötter

Hotel Graal ligger som nämnt endast 2 minuters promenad från några av stadens största attraktioner, nämligen domkyrkan och Villa Rufolo, men i Ravello är all ganska smått så staden är lätt att överskåda. Om du vill bege dig ut på utflykt i området, finns det en busshållplats precis vid sidan om hotellet där du kan ta bussen till Amalfi. Bussen kör också ner till havet, men det är nog inte lika viktigt då poolen på hotellet har en av världens bästa utsikter.

Familjär gästfrihet

På 60-talet var Hotel Graal ett privat hem, och det hela började med, att familjen hyrde ut deras privata rum under sommaren - alltså en form av Bed & Breakfast. Efter några år valde de att bygga till, och idag har hotellet 43 rum. Flera av familjemedlemmarna bor fortfarande på hotellet, så du kommer att möta en familj i tre generationer - något som inte är helt ovanligt i Ravello där de flesta hotell kommit till på samma sätt. På hotellet finns reception, vardagsrum, bar, restaurang och pool. Dessutom är det gratis wifi på hela hotellet.

Pool med panoramautsikt

Hotel Graals största plus är den stora poolen, som ligger med en fantastisk utsikt över Medelhavet. Det finns både solsängar och parasoll, så det är en perfekt möjlighet att skämma bort sig själv med en cocktail medan du njuter av solen. Om du blir hungrig, kan du besöka hotellets a la carte-restaurang, som också har en utomhusservering. Om du nöjer dig med en sandwich eller ett lättare snack, kan du också besöka pool-baren som är öppen under dagstimmarna. På kvällarna kan du naturligtvis också äta på hotellets restaurang Ristoro del Moro, där du kan njuta av din middag under stjärnhimlen och med samma fantastiska utsikt som från resten av hotellet.

Om du ankommer i bil

Om du kommer till Ravello i bil, kan du nyttja hotellets privata garage mot en avgift - så länge där finns plats. Personalen hämtar och lämnar bilen, så det behöver du inte tänka på. Är garaget fullt, är det också så bra, att Hotel Graal är närmaste granne till stadens nya auditorium, där det också finns parkeringsplatser (mot en avgift).

Läs mer om Hotel Graal

Rum med utsikt

Hotel Graal har totalt 43 rum i flera olika kategorier, men gemensamt för dem alla är att de har en större eller mindre balkong med utsikt över bergen och havet. Rummen är mycket olika, både i standard och inredning, och det är viktigt att understryka att en del av rummen inte helt lever upp till de officiella 4 stjärnorna - men in gengäld är utsikten 7-stjärning! Som minimum, har alla rum balkong med utsikt, aircondition, sat-TV, minibar, kassaskåp, gratis wifi och badrum med toalett, dusch eller badkar samt hårtork.

Läs om rummen på Hotel Graal

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Hotel Graal

Läs personliga omdömen av Hotel Graal som ligger på Amalfikusten. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Hotel Graal. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 4 omdömen från Hotel Graal

Fantastisk utsikt!

Hotellet är något slitet på sina håll, men ingenting som inte stör om man inte är petig. Frukosten var bra, personalen fantastisk och utsikten magnifik. Läget bara någon minut från kyrkan i Ravello var perfekt. Skulle vi åka till ravello igen skulle vi med största sannolikhet återkomma även till detta hotell.

Läs mer

Fantastisk utsikt

Vacker utsikt från rummet, simbassäng, terrass och restauranger. Fin och hövlig service och städning. Trevlig stad. Vansinniga taxipriser när man vill till och från Ravello (45 EUR) 6 km till Amalfi, men mycket billiga bussar (ca 2 EUR), observera att bussarna ofta är överfulla.

Läs mer

Perfekt utsikt

Okej hotell med trevlig personal.
Fint hotellrum, rent men altanen och dess möbler var inte rena och blev inte heller rengjorda under vår vistelse. Det var ett tunt lager av damm hela tiden.
Har aldrig sett en så dålig frukost, samt att det var lång väntetid innan man fick sin kaffe eller te.
Stället behöver verkligen en uppgradering

Läs mer

Fantastiskt läge, bra service, fina rum men lite slitna

Läs mer
 
search map