Hotell i Ravello på Amalfikusten

Hotel Giordano

Restaurangen på Villa Maria hör också till hotellet Villa Eva tillhör hotellet och nyttjas ofta till bröllop Mer romantiskt än så här blir det inte
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Hotel Giordano är ett mycket trivsamt och familjeägt hotell, som ligger centralt i den omtyckta lilla staden Ravello. Det centrala läget gör att du endast bor ett stenkast bort från domkyrkan, dess torg och alla caféer som pryder dess kanter. Även Villa Rufolo, känt för sina klassiska konserter, som hålls här året runt, ligger lika nära hotellet.

Ett bra läge helt enkelt

Ja, du bor som sagt med ett bra läge där du kan ta dig runt staden till fots. Barer och restauranger har du inom kort promenadavstånd. Liksom apotek, mataffär och andra butiker. Hotel Giordano har ingen egen restaurang men det har systerhotellet Villa Maria, och dit tar du dig både snabbt och smidigt till fots (ca 250 m). Även den kända parken vid Villa Cimbrone, varifrån du har en av de mest spektakulära utsikterna i hela Italien, tar du dig snabbt.

Gammal herrgård med charm

Hotellet ligger i en gammal herrgård från 1700-talet, och är inrett med många antikviteter. Detta skapar en viss atmosfär och "gammaldags" charm. Till hotellet hör en liten trädgård och här finns både frukostsal, reception samt en trevlig lobby. Det som gästerna uppskattar mycket är att här finns solterrass, bar och pool med utsikt över domkyrkan och grannstaden Scala. Som något alldeles unikt, har hotellet dessutom en egen stor, och gratis, parkeringsplats. Bekvämt för dig som kommer med bil.

Läs mer om Hotel Giordano

Tillgång till flera faciliteter

På det närliggande systerhotellet Villa Maria, som ligger 5-10 minuters promenad bort, i riktning mot Villa Cimbrone, kan du, som redan nämnt, nyttja restaurangen. Under sommarsäsongen kan du njuta av dina måltider utomhus i trädgården, med en fantastisk utsikt över Dragedalen och de små grannstäderna Scala, Minuta och Pontone.

Komplexet omfattar också en tredje villa, som ligger lite ovanför Villa Maria. Den heter Villa Eva, och nyttjas framför allt av bröllopspar eller de som vill arrangera andra större fester i själva villan eller i den kringliggande parken. Alla gäster på Hotel Giordano är välkomna att nyttja faciliteterna i samtliga tre villor.

Du bor med komfort

Hotellet har 33 rum i flera olika kategorier, och superior-rummen har balkong (kan vara fransk) eller liten terrass. Rummen är fint, men enkelt inredda med aircondition, minibar, sat-TV, telefon och badrum med toalett, dusch eller badkar och hårfön. Det finns wifi i de gemensamma utrymmena.

Läs om rummen på Hotel Giordano

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Hotel Giordano

Läs personliga omdömen av Hotel Giordano som ligger på Amalfikusten. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Hotel Giordano. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Bedömning av Hotel Giordano

Läs mer

Gunilla och man från Vällingby i Sverige bodde på Hotel Giordano i Ravello från den 13. till den 16. oktober 2012. Sedan fortsatte turen till Hotel Cristina i Sant' Agnello.

Vi har varit jättenöjda med hela resan. Det har varit en fantastisk upplevelse allt ifrån Capri till Pompeiji och Vesuvius och så alla vackra vyer utmed Amalfivägen. Allt har fungerat strålande och hotellen var kanon. Ett stort tack till dig Marcus Stoltz för ett strålande arbete igen!!!! :)

Läs mer

Eva och man med vänner från Lidingö i Sverige bodde på Hotel Giordano i Ravello från den 13. till den 16. oktober 2012. Sedan fortsatte turen till Hotel Cristina i Sant' Agnello.

Resan var underbar. Mycket vacker natur och upplevelser. Dock krävs en hel del uppmärksamhet vid bilkörning och det var bra att ha två förare. Det var hisnande vyer och havet verkligen så blått som man ser på bilder. Trots regn de två första dagarna (bara på kvällen dock) blev upplevelsen av Amalfikusten mycket positiv. Vila Cimbrone. Underbart. Capri blev en höjdpunkt. San Michele överträffade våra förväntningar. Likaså Pompeji och Vesuvius. I Herculanum var många palats stängda för renovering. Tog tåget till Neapel en dag vilket fungerade utmärkt. Kul att ha varit där men absolut inget måste. Slottet Caserta var inget att se. Det var för slitet och jobbet att ta sig dit väger inte upp det hela. Dåligt skött trädgård och fontäner. Marmorstatyerna gömda bland överväxta träd och buskage. Alla vänliga och de flesta kunde engelska. Visste inte att Sorrento var sådan turiststad men trots det var alla vänliga och positiva.

Bra att tipsa om:
Parkeringsmöjligheter i de små byarna; var finns de? Bra för planeringen. Var får man tag i karta för vandringar? Gps-koordinater på hotellen vore bra att ha. Toppen att ha en GPS med sig om man hyr bil.

Hotellen jättebra. Allt fungerade och personalen mycket trevlig. Bussservicen på Hotel Cristina till och från Sorrento suverän. Återigen tack för en bra support och tips om hotell mm.

Läs mer

Berit och sällskap från Lidköping i Sverige bodde på Hotel Giordano i Ravello från den 2. till den 10. juli 2008.

Hotel Giordano i Ravello är ett trevligt och familjärt mindre hotell med en härlig pool.. Fräscha och trevliga rum. Handdukarna byttes två gånger per dag!! Frukostbuffén var god och riklig och hotellet serverade även lättare lunchrätter vid poolen. Giordano har ingen restaurang men vi åt flera mycket goda middagar på systerhotellet Villa Maria som låg några 100 m längre bort.
Ravello är fantastiskt vackert. Betydligt lugnare och inte så turistigt som orterna nere längs kusten.
Vi är mycket nöjda med vår resa och med In-Italia och återvänder gärna till Ravello.

Läs mer
 
search map