Hotell i Ravello på Amalfikusten

Hotel Bonadies

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Krøyers vinbar

Hotel Bonadies har en lång historia som går flera hundra år tillbaka i tiden. Ursprungligen har byggnaden använts till så olika saker som kloster och utskänknings-plats, och år 1890 förevigade konstnären Peder Severin Krøyer den trevliga vinbaren på Locanda Bonadies, i en av sina världsberömda målningar (som idag kan beundras på Den Hirschprungske Samling i Köpenhamn). Krøyer var nämligen på bröllopsresa i Ravello med sin älskade Marie, och det resulterade i ett par målningar. De bodde dock inte på Hotel Bonadies, utan på ett närliggande pensionat, varifrån de åkte iväg i området med sina penslar och staffli i bagaget.

Musikens stad

Ravello är dock mest länt som musikens stad, och det hålls klassiska konserter här, året runt. Mest berömd, är utomhus-sommarfestivalen, som tar plats på Villa Rufolo vid domkyrkan i juli och augusti. Men väljer du att bo på Hotel Bonadies kan du besöka musikfestivaler året runt, dock i mindre skala.

Ett familjehotell som har allt

Hotel Bonadies ägs av familjen Carrano, och det är verkligen ett familjehotell, där du kommer att komma nära en familj i flera generationer - och naturligtvis inkluderar detta också familjens hund Camilla, som själv hävdar att hon är hotellets rättmätiga ägarinna. Hotellet har ingång från det lilla trevliga torget Piazza Fontana, och från receptionen kan du ta hissen både upp och ner, för hotellet är nämligen byggt på en bergssluttning. Det betyder att hotellet har, inte mindre än, sju våningar, och kronan på verket är de stora takterrasserna, varifrån du har en helt fantastisk utsikt. Här kan du njuta av livet i den lilla jacuzzin, om du inte väljer att doppa tårna i poolen några våningar längre ner. Hotellet har en liten bar, där många lokalinvånare samlas och dricker sitt kaffe, och restaurangen nyttjas också ofta till privata arrangemang som födelsedagar och bröllop.

Du kan gå till det mesta

Från hotellet kan du promenera till det mesta, och torget framför domkyrkan, som räknas som stadens centrum, ligger endast 5 minuters gång bort. Det går en buss till Amalfi cirka 1 gång i timmen, men om du tillhör de aktiva, kan du gå på de små stigarna i bergen. Det tar normalt knappt en timme att gå till städerna Atrani och Amalfi, så om bussen är försenad, kan det till och med gå fortare att gå. Och dessutom är det riktigt vackert! Ravello är också en av de mest romantiska städerna på Amalfikusten, med stora gröna parker och fantastiska utsikter. Nära Hotel Bonadies hittar du de prestigefyllda 5-stjärniga hotellen, flera av vilka anses vara några av de bästa hotellen i världen.

Läs mer om Hotel Bonadies

Klassiska hotellrum

Hotellets 34 rum är fördelade på flera våningar, och i flera olika byggnader, som under tidens lopp blivit sammankopplade med varandra. Det är därför svårt att finna två rum som ser likadana ut. De är alla fina, men enkelt inredda, och om vi ska vara ärliga - och det är vi ju - så är det vissa rum som inte lever upp till 4 stjärnor. Rummen vänder till många olika håll, och en del av dem har havsutsikt och/eller balkong. De flesta rum har aircondition, kassaskåp, minibar och wi-fi, men alla har sat-TV, telefon, samt badrum med toalett, dusch och hårtork.
OBS: Vi gör uppmärksam på att det arrangeras flera bröllopsfester och andra privata fester på Bonadies, som kanske kan verka störande för någon, medan andra uppfattar det som en trevlig upplevelse att se hur italienarna håller fest.

Läs om rummen på Hotel Bonadies

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map