Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Praiano är en av de många små trevliga kuststäderna som ligger på den mycket populära sidan av Amalfikusten - endast ca. 5 km från Positoano. Byn / staden betraktas som Positanos lilla syster och många resenärer hittar hit. Det sköna klimatet, den rena luften och fina blå havet är några orsaker som gör Praiano till en mer och mer populär plats att hålla sin semester på.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Praiano är uppdelad i två delar. Huvudbyn som ligger längst kustenvägen var det finns en spännande kyrka, flera små lokala butiker, samt en mindre hamn och en liten strand. På torget framför kyrkan hålls det många olika arrangemang under året b.l.a. musikarrangemangen är mycket populära.

Men det finns även ett Praiano Mare, som är en mycket liten bydal som ligger precis nere vid havet. Det är en av de mest romantiska små fiskebyar på Amalfikusten och ett ställe var lokalborna gillar att vara, här badar och solar många bland de små fiskebåtarna, samt att det finns flera restauranger i byn.

Läs mer om Praiano

I denna del av Prainao finns Amalfikustens mest berömda nattklubb, Africana, som ligger inne i en naturlig grotta. För att komma till Africa måste man gå på en liten stig som är byggd runt klipporna längst med havet, men kommer man inte hit för att gå på nattklubb så är stigen trevlig att gå på även under dagtid.

Vattnet är kristallklart och om man gillar snorkling så bör man endast komma ihåg att packa med dykmasken. Huvudbyn i Praiano är även känd för sin fantasktiska solnedgång då man har direkt utsikt mot Capri och de små öarna Li Galli.

Dölj texten
 
 
search map