Hotell i Pozzano i Kampanien

Towers Stabiae Sorrento Coast

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Sorrentohalvön har varit känd för sin skönhet i flera tusen år, och några av de första som slog sig ner i området var de romerska kejsarna. De byggde imponerande palats i anknytning till flera av de romerska städerna i området, t.ex. Pompeji och Herculanum, men också den mer okända staden Stabiae, som idag är känd som Castellammare di Stabiae. Det är precis här, i utkanten av Castellammare di Stabiae, som du hittar det moderna hotellet Towers Hotel Stabiae Sorrento, med de två karaktäristiska tornen. Hotellet ligger nere vid havet mellan städerna Castellammare di Stabiae och Vico Equense.

En bra utgångspunkt för utflykter i området

Hotellet är en fantastisk utgångspunkt för utflykter i området, och samtidigt helt perfekt om du önskar att kombinera en badsemester med både kultur och natur. Både Pompeji och den romerska kejsarvillan Oplontis ligger under en halvtimmes bilfärd från hotellet, men även städerna Sorrento och Napoli går snabbt att nå, liksom vulkanen Vesuvius som du naturligtvis måste besöka. Amalfikusten kan nås på en tumme, och vill du besöka den vackra ön Capro, går det också att göra. Men vi vill också rekommendera dig att besöka de små landsorterna som ligger i bergen bakom hotellet. Det tar t.ex. endast 10 minuter att köra till den lilla landsorten Gragnano, som är världsberömd för sin pastaproduktion. Har du ingen bil, kan du ta det lokala tåget som kör mellan Sorrento och Napoli. De närmaste stationerna hittar du i Vico Equense och i Castellammare di Stabiae - båda ligger cirka 3 km från hotellet.

Läs mer om Towers Stabiae Sorrento Coast

Ett hotell med en alternativ historia

Hotellet lite speciella yttre, skylls på att byggnaden ursprungligen var en produktionsanläggning för cement och kalk. Det byggdes i början av 1900-talet, men fabriken lämnades åt sit öde 1974. År 1999 köptes byggnaderna av hotellkedjan Crowne Plaza vilka sedan började med ett stort renoveringsarbete, och det moderna hotellet stod klart år 2004. Sedan dess har det bytt både ägare och namn, och heter idag alltså Towers Hotel Stabiae Sorrento, men det ändrar inte det faktum att det är ett härligt hotell.

Vælg mellem bil eller offentlig transport

Sett från vägen gör hotellet inte mycket väsen av sig, men så snart du träder in på området ändras verkligheten markant. Dels bor du längs en av de vackraste kuststräckorna - med branta klippor - i Italien, dels bor du dessutom ute vid en härlig sandstrand. Du slipper dessutom den trafik som präglar kustvägen under sommaren, för hotellet ligger på "den riktiga" sidan av vägen. Om du reser med offentlig transport, eller om du bara vill låta bilen så, hjälper hotellet dig gärna med att boka organiserade utflykter till Pompeji, Herculaneum, Napoli, Amalfiksuten, Sorrento och till öarna Capri och Ischia. Med andra ord, bilen är inte nödvändig, men kan ändock vara bekväm att ha.

Njut av livet på stranden eller vid poolen

Om du ändå ankommer i bil så finns det en stor övertäckt parkeringsplats där du kan parkera mot ett tillägg. Från parkeringen är avståndet till hotellet kort och det första du lägger märke till är den fina utsikten över Napolibukten och vulkanen Vesuvius. Framför hotellet finns en fin strandpromenad på ca. 500 meter där man kan njuta av havsbrisen. Till höger om det lilla torget vid ankomsthallen och receptionen ligger sandstranden där du kan bada i havet och njuta av livet under ett parasoll på en av alla solsängar, så som man gör i Italien (mot en kostnad). Cirka 100 meter till vänster om receptionen ligger den stora poolen med tillhörande solstolar och parasoller. Poolen täcks över vintertid och värms upp, vilket är väldigt praktiskt om du väljer att komma utanför högsäsongen. På nedre våningen finns dessutom ett välutrustat SPA där du kan få flera typer av massage och skönhetsbehandlingar samt finna bada bastu och turkiskt bad.

Nyttja hotellets alla faciliteter

Om vi återgår till det lilla torget dit du ankommer så finner du ingången till ankomsthallen och receptionen till vänster. På denna sida finner du också en bar med tillhörande terrass, konferensfaciliteter och några av de totalt 152 rummen. Till höger om torget finner du ingången till restaurangen och till de resterande rummen. Från restaurangen har du en utgång till en härlig terrass där måltiderna serveras så länge vädret och temperaturen tillåter det. I restaurangen serveras det utsökt mat där du hittar ett stort utbud av kött- och fiskrätter. Räknar man med att äta här under hela vistelsen så är det en god idé att boka sitt boende med halvpension. Restaurangen är öppen året om, och som utgångspunkt både till lunch och middag, men under vintern är det stängt till lunch från måndag-fredag.

Bekväma rum med parkettgolv

Hotellrummen är stilrent inredda i minimalistisk stil och alla har parkettgolv. De är alla utrustade med aircondition, satellit-TV, radio, telefon, kassaskåp, vattenkokare, wifi och minibar. Badrummen är ganska rymliga och innehåller alla toalett och dusch eller badkar (ofta båda) samt hårtork. Alla rum har antingen utsikt till hotellets torg eller hel/delvis utsikt till havet. Familjerummen består av två rum som är sammankopplade via så kallade connecting doors

Läs om rummen på Towers Stabiae Sorrento Coast

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map