Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Pozzano är ett litet samhälle som hör till kommunen Castellammare di Stabbia. Den lilla byn har endast 250 invånare och som om sommare invaderas av turister som väljer att stanna längs denna kustlinje för att solbada och njuta av den friska bris från havet.

Namnet härstammar från den antika romerska familjen Ponzia som ägde hela området. I Ponzia familjens tid fanns här ett tempel tillägnat gudinnan Diana men det enda som finns kvar att detta tempel idag är en pelare. Den lilla byn såg sin största men mycket begränsade utveckling då man fann en målning av den heliga jungfrun och en kyrka byggdes för att beskydda fyndet.

I närheten av Pozzano ligger också en av tågstationerna till circumvesuviana-tågbanan mellan Napoli och Sorrento. Pozzano stationen befinner sig i en tunnel längs kusten och hålls öppen endast från mitten av juni till mitten av september då det är mest liv och rörelse i byn.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 
search map