Hotell i Positano på Amalfikusten

Palazzo Murat

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

En spännande historia

Palazzo Murat har en lång och spännande historia. Vi ska hela vägen tillbaka till Napoleons svåger Gioacchino Murat, som inte bara var släkt med Napoleon, utan också var kung av Napoli. I början av 1800-talet blev han förälskad i det gamla palatset, och inte minst i den vackra trädgården där det rådde en helt speciell ro, och varifrån han kunde njuta av den vackra utsikten över Positano och havet. Han beslutade sig för att göra platsen till sin sommarresidens, och såg till att den botaniska trädgården - som du kan njuta av än idag - anlades. Det är den största i hela Positano. Hotellet är gömt från vägen, och det är ytterst få som upptäcker den lilla dörren i muren, som leder direkt in i denna Paradis-trädgård fylld av palmer, bougainvilla och citronträd.

Trädgården är en liten juvel

Det går inte att undvika trädgården på Palazzo Murat. Den är helt klart hotellets "epicentrum, och det är här du bland annat hittar den lilla poolen omringad av sköna solsängar och parasoll. Härifrån kan du njuta av utsikten över de branta bergen, doften från fruktträden, och stillheten - detta trots att du befinner dig mitt i Positanos historiska centrum.

Gott kök med egna grönsaker från trädgården

Restaurangens terrass och bar ligger precis bredvid. Du kan njuta av både frukost, lunch och middag i trädgården, om vädret tillåter. Köket serverar lokala och traditionella rätter, och om det är möjligt använder kökschefen de grönsaker som finns i hotellets örtträdgård. Om du tycker om vin, kan du se fram emot att restaurangen erbjuder mer än 400 olika italienska och internationella viner. Under dagens gång, kan du beställa drinkar och snacks från baren, som naturligtvis också serverar i trädgården. Det finns gratis wifi på hela hotellet. Om du kommer till Positano i bil, ska du vara uppmärksam på, att det inte är möjligt att köra hela vägen fram till hotellet. Det finns i gengäld en övertäckt parkeringsplats i närheten (avgift tillkommer). Vi vill också göra er uppmärksamma på att hotellet ligger i en kuperad terräng, så det kan inte rekommenderas till personer med rörelsesvårigheter.

Historiens vingeslag i livliga omgivningar

Själva hotellet bjuder också på en riktig tidsresa, och trots att Positano är en av de mycket livliga städerna på Amalfikusten, kan du känna historiens vingeslag på Palazzo Murat som råder över en helt speciell "old-time" atmosfär. De gäller också inredningen, så om du är på jakt efter ett minimalistiskt designhotell har du kommit helt fel. Men om du tycker om antika möbler och en elegant atmosfär, ja då har du verkligen hamnat rätt! Hotellet har många stamgäster, som kommer tillbaka år efter år, så det kan vara en utmaning att få plats under högsäsongen - det finns nämligen endast 31 rum. Det är dock också sällsynt, att se så många positiva recensioner som hotellet får av sina gäster varje år: "mitt favoritställe på jorden" är inte ovanligt att se bland texterna.

Läs mer om Palazzo Murat

Klassiska och eleganta rum

Hotel Palazzo Murat har totalt 31 rum i flera olika kategorier, men alla har en större eller mindre balkong varifrån det är utsikt till trädgården, bergen, staden och/eller havet. Alla rum har som minimum aircondition, gratis wifi, sat-TV, kassaskåp, minibar, skrivbord, iPod-station samt badrum med toalett, dusch eller badkar, hårtork och badartiklar.

Läs om rummen på Palazzo Murat

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map