Hotell i Positano på Amalfikusten

Hotel Poseidon

 
Hotel Poseidon är inte tillgänglig i dagsläget
Hotel Poseidon är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Positano här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Från privat villa till hotell

År 1950 köpte det neapolitanska paret Liliana och Bruno Aonzo en villa, omgiven av apelsin- och citronträd, i den lilla fiskebyn Positano. Planen var, att de skulle spendera sommarmånaderna i Positano, tillsammans med sina nyfödda barn Monica och Marco - och detta gjorde de också några år. Positano blev dock snabbt en exklusiv semesterort, så familjen bestämde sig för att göra om sitt hus till ett hotell. Barnen bor fortfarande på hotellet, så du kommer mer eller mindre bo hos en privat familj, om du väljer att bo på Hotel Poseidon under din semester.

Bra utflyktsmöjligheter

Hotel Poseidon ligger ut mot den smala vägen som snirklar sig igenom Positano, och om du kryssar mellan husen, kan du stå mitt på stranden på bara 10 minuter. Det är också härifrån du kan ta båten till Amalfi eller till ön Capri, två platser som absolut är värda ett besök. Kommer du i bil, är det möjligt att parkera på hotellet, och ska du iväg på lite längre turer, kan det vara en bra idé att ha en bil till ditt förfogande. Skulle det inte finnas plats i hotellets garage, finns det flera offentliga parkeringsplatser i närheten.

Läs mer om Hotel Poseidon

Offentlig trasport rekommenderas

Annars rekommenderar vi offentlig transport, för varken parkering eller bilkörning i Positano är det lättaste. De offentliga bussarna som kör mellan Sorrento och Amalfi får inte köra genom staden, men stanna på själva kustvägen som går ovanför Positano, och det tar dig cirka 10 minuter att gå från hotellet till bussen - men du ska vara uppmärksam på att Positano ligger på ett berg, så du ska inte har svårt att promenera om du vil bo här. Du kan också hoppa på den lilla minibussen som kör genom staden, och som också stannar vid de större bussarnas hållplatserna. Om du åker till Sorrento, kan du ta dig vidare med lokaltåget Circumvesuviana, som sammankopplar Sorrento med Napoli och Pompeji.

Flytta in hos en privat familj

När du träder in på Hotel Posedion, är det som att flytta in hos en privat familj, dock av det större slaget, för hotellet har 48 rum. Men faktiskt är det precis det du gör, och som gäst får du ta del av den speciella atmosfär som råder på italienska familjeägda hotell. De stora, trevliga vardagsrummen har mjuka soffor och fåtöljer, och får du lust att hålla konsert, så kan du nyttja den stora flygeln. I anslutning till loungerna ligger hotellets bar, varifrån du har utgång till den stora terrassen med utsikt över staden och havet. Det finns naturligtvis också en restaurang på stället, där du kan äta utomhus på morgonen, men också på kvällen då du kan njuta av din middag under den stjärnklara himlen. Under sommaren arrangerar man flera musikkvällar, där du bland annat har möjlighet att stifta bekantskap med den spännande neapolitanska musiken.

Njut av dagarna vid poolen

Man har också gjort plats för en pool i det som tidigare var familjens privata trädgård, och här kan du njuta av dagarna i en av de sköna solsängarna medan du ber servitörerna om förfriskningar och lättare snacks - om du inte väljer att gå en tur ner till hamnen och äta lunch bland båtarna. Om kvällarna kan du också njuta av din favoritdryck på den stora terrassen tillsammans med den imponerade utsikten över den upplysta staden. Hotellet har också ett litet SPA, som är byggd direkt in i klipporna. Här finns det möjlighet för att få olika behandlingar och massage.

Personligt inredda rum

Hotel Poseidon har totalt 48 rum i flera olika kategorier, och de ligger i flera olika byggnader. Alla rum har en större eller mindre balkong eller terrass, och utsikt mot trädgården, staden eller havet. Rummen är individuellt och fint inredda i klassisk stil, och precis som på resten av hotellet, finns det utsmyckningar och en del antikviteter. Du ska observera att inte alla rum kan nås med hiss, utan med trappor. Alla rum har som minimum aircondition, minibar, kassaskåp, sat-TV, telefon, wifi samt badrum med toalett, dusch och/eller badkar samt hårfön.

Läs om rummen på Hotel Poseidon

Dölj texten
 
 
search map