Omdömen från Hotel Il Gabbiano

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Hotel Il Gabbiano

Läs personliga omdömen av Hotel Il Gabbiano som ligger på Amalfikusten. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Hotel Il Gabbiano. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

En oförglömlig vistelse

Ett hotell med trevlig atmosfär och bra service. Bra att chefen pratade bra engelska och kunde rekommendera och förklara saker. Havsutsikten var oklanderlig och terrassen likaså. Rummen var bra, men kalla och lite små för två personer med bagage för tre nätter. Allt var rent och snyggt och badet var delikat, men utan värme.

Rekommendationer till andra gäster

Kom ihåg ullstrumpor och pyjamas på denna tiden av året för rummen är kalla. Tunna väggar så ta med öronproppar. Atmosfären positiv och stämningen trevlig. Jag kommer gärna tillbaka.

Hotel Il Gabbiano
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Hotel Il Gabbiano
Dubbelrum med balkong eller terrass och havsutsikt
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2014
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från norska. Klicka här för att se originalet
Leif och Jeanette från Solna i Sverige bodde på Hotel Il Gabbiano i Positano från den 16. till den 18. juli 2009.

Amalfi & Sorrentohalvön
Vi är precis hemkomna från en semester på Amalfikusten och Sorrentohalvön.
Våra reflektioner och erfarenheter:

Er site
Siten var suveränt upplagd, bokningen och "verkställandet" på plats fungerade utan problem. Vi använder den gärna igen och rekommenderar den till våra vänner

Hotellen
1. Det bästa av allt var vår 3-dagarsvistelse på Relais Blu Belvedere i Massa Lubrense. Personalen var otroligt proffsiga, vänliga, personliga och kort sagt perfekta in i minsta detalj. Maten och drycken var en totalupplevelse! Vi trodde oss förflyttade in i en "Hollywoodfilm" av det bättre slaget. Italiens sommelier nr 1 parad med en kökschef som hämtats från välkända restauranger ute i Europa kan inte bli annat än bra. Villan/hotellet var ett paradis på jorden och fantastiskt skönt att det bara finns 11 rum - det ger ett härligt lugn.
Allt detta till ett högst rimligt pris för det som erbjuds.
2. Hotell Le Therazze i Conca dei Marini där vi bodde 3 nätter uppskattade vi för utsikten, lugnet och stranden nedanför hotellet. Hotell Il Gabbiano i Positano (2 nätter) var OK men mycket lyhört samt att vårt rum var ganska trångt. Vi hade en stor terass som dock delades av sparsamt mellan rummen på samma våningsplan till skillnad från de andra hotellen vi bodde på.

Ravello
Den byn måste besökas. Mycket mysig och med underbara restaranger, gallerier och som kronan på verket: Villa Cimbrone!

Vandring
Vi vandrade med utgång från Nocelle på "Path of the Gods" i närheten av Positano in i bergen bland vingårdar i terassformationer vi knappast trodde fanns. Målet var en liten by, Bomerano, där vi åt lunch. Allt var producerat av ägarfamiljen. Nästa vandring gick från hotell Relais Blu Belvedere ut på spetsen av Sorrentohalvön vilket var en vacker vandring.
Vandring kan rekommenderas och glöm inte ta med ordentligt med vatten om ni vandrar i juli.

Bilder
Bilderna kommer från...
- Vandringen på "Path of the Gods" med utsikt mot Positano, vingårdar och korta passager med skugga i bäckraviner

Sammanfattning
Amalfikusten och Sorrentohalvön är en av de platser man inte får missa. Vi kommer att återvända! In-Italia.se underlättade vår vistelse där.

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2009
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2009
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet
Ida och Göran från Göteborg i Sverige bodde på Hotel Il Gabbiano i Positano från den 18. till den 22. september 2008.

Vi har haft en helt fantastisk resa i Positano i slutet av september. Vi bodde på Hotel Il Gabbiano och hade en spektakulär havsutsikt från vår balkong. Det gick bra att beställa ner frukost på rummet för en liten extra avgift, vilket var väl använda pengar. Positano är också en perfekt plats för dig som tycker om att vandra, bland annat utgår den helt magnifika "the Path of Gods" från bergsbyn Nocello, som man når med en kort bussresa från Positano. Det var väldigt många turister i centrala staden och på populära utflyktsmål, men så fort man kom bara lite utanför allfartsvägarna kunde man ofta vara mer eller mindre ensam.

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2008
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Eric och sällskap från Göteborg i Sverige bodde på Hotel Il Gabbiano i Positano från den 8. till den 12. juli 2008.

Resan var kanon och allting fungerade jättebra. Det var perfekt att kombinera Positano och Maiori. Vi tyckte att Positano var en mysigare by och att boendet var bättre i Maiori. Alla som arbetade på hotellen var väldigt trevliga och hjälpsamma.
Vi kommer definitivt att boka boende i Italien via In-Italia igen.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2008
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Christina och hennes man från Sverige i Sverige bodde på Hotel Il Gabbiano i Positano från den 26. juli till den 1. augusti 2008.

Vi måste säga att Positano nog var en av de vackraste platser vi sett hisnande och överträffade alla förväntningar vi rimligtvis kunde ha. Boendet var också mycket trevligt och vi fick en terass med magnifik utsikt över havet. Personalen där var mycket trevlig och hjälpsam och vi rekommenderar det gärna till andra. Husen i Positano ser ut att vara byggda på varandra och det är många vindlande trappsteg i trappor som slingrar sig upp genom smala gränder för att ta sig upp till flesta av restaurangerna och hotellen. Oss tog det runt 20 minuter att ta oss upp längs trapporna från stranden och runt 10 minuter ned. Men för dem som har barn eller har svårare att gå finns det en lokalbuss och Il Gabbiano, hotellet vi bodde på, hade ju väg enda fram till dörren, vilket inte var fallet till alla hotell. Själva staden, tätorten, låg nere vid foten av berget med de flesta butikerna och även stranden samt the Parish Church från 1100-talet. Men det fanns butiker och restauranger hela vägen upp längs bergavsatserna. Tips till dem som åker dit är att vara beredda på att hotellen inte verkar tillhandahålla karta över Positano. Det finns ett turistkontor med kartor och annan turistinformation, men öppettiderna var lite oklara. Innan vi lyckades ta oss dit när det faktiskt var öppet hade vi köpt en liten tidningsbok om Positano i en av butikerna som innehöll kartor över Sorrento och Positano. Den tidningsboken var riktigt bra. Det kan också vara bra att veta att information som vi tyckte det var svårt att få fram är att det går tåg från Rom till Neapel och sedan ett slags pendeltåg till (pendeltåget stannar även i Pompeii) Sorrento varifrån man kan ta bussen mot Amalfi. Bussen mot Amalfi går ofta och stannar i Positano på två hållplatser, varifrån den första hållplatsen i Positano (om man bor på Il Gabbiano och kommer från Sorrento) är den man ska gå av vid. Det är alltså onödigt att hyra bil som vi gjorde och trafiken är tuff i Italien. Kommunikationerna är utmärkta i området. Vill man ta sig hela vägen till Salerno får man byta buss i Amalfi. På stranden i Positano går många båtar till olika platser längs Amalfikusten. Men de publika båtbolagen verkar också konkurrera så det finns ingen övergripande information på anslagen. Det tog därför ett tag innan vi hittade det bolag som hade båtar till Capri för 6 euro per person. Vill man kan man givetvis ta en av de många utflyktsbåtarna dit som under en heldag gör en runt längs Sorrentokusten, Capri och med besök i olika grottor. Men det är dyrare, 50 euro per person, och då får man bara fyra timmar på Capri som bäst och förtäring ingår inte. Vi rekommenderar, förutom Positano, ett besök i Pompeii, på Capri och att ta bussen längs hela Amalfikusten mot Salerno. Det är en hisnade resa på smala vägar högt upp i bergen med tvära kurvor och oändligt overkligt vackert. Även Neapel är värt ett besök. Domkyrkan är imponerande liksom San Gennaros Katakomb. Den lokala befolkningen var trevlig och In-italia var hjälpsam när jag ringde för att diskutera resmålet på Amalfikusten. Positano var en mycket bra rekommendation.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2008
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2008
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2008
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2008
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet
Fredrik med sällskap från Stockholm i Sverige bodde på Hotel Il Gabbiano i Positano från den 29. september till den 3. oktober 2007.

Hej! Resan har gått bra och vi har lite kommentarer över våra olika boenden: Staden var otroligt mysig, men också lite turistig och dyr. Hotellet låg bra till och hade en otroligt mysig terrass.

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2007
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

Sida 1 2 Nästa sida
 

Liknande ställen

Appartamenti Grandi al Due Relais

Vietri sul Mare, Campania

Hotel Royal Prisco

Positano, Campania

Palazzo Vingius

Minori, Campania

Rekommendationer till dig

Le Villette

Ravello, Campania

Casale Villarena

Nerano, Campania

Palazzo Vingius

Minori, Campania

Populärt i Campania

search map