Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Lyx, flärd och storslagna hotell där Europas (och världens) jet-set elit träffas och umgås är den atmosfär som väntar dig i Positano.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Turister

Omkring år 1000 flyttade invånare från Paestum hit då området här gjorde det lättare att försvara sig mot angrepp, på kort tid blev orten en viktig kustby. Tillströmningen av turister som i början uteslutande bestod av adelsfamiljer har långamt vuxit. Speciellt under 1950-talet ökade antalet amerikanska turister nämvärt efter att den amerikanska författaren Johan Steinbeck beskrev sin fascination av staden i det berömda modemagasinet Harper´s Bazaar.

Läs mer om Positano

Vacker och färgglad

Idag lever detta gamla fiskeläge nästan helt och hållet av turism och konstnärer från hela världen väljer att vistas här i kortare eller längre tid och njuta av den färgrika staden.

Vi rekommenderar...

Vi rekommenderar att man besöker Santa Maria Assunta kyrkan och den Romerska villan samt de berömda och eleganta ateljèer med de färgsprakande och särpräglande modekläder- à la Moda Positano. Det finns två stränder i staden för att vila sig i solen och för de mer aktiva kan vi rekommendera en vandringstur mellan Positano och Praiano på Gudarnas stig (Sentieri degli dei).

Utflykter

Bor man i Positano har man ett bra utgångsläge för utflykter till t.ex. Napoli, Sorrento och Pompei samt till Amalfikustens andra små städer. Det går bl.a båtar till Salerno, Amalfi, Sorrento och Napoli under högsäsong.

Båtturer finns här:
http://www.metrodelmare.com

Dölj texten
 
 
search map